Advertisement

Litvanya Maçının Ardından Görüşler

Milli Takımımız'ın 75-68 kaybettiği Litvanya maçı sonrası antrenör Orhun Ene, oyuncular Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Oğuz Savaş ve Ender Arslan açıklamalarda bulundu:

Orhun Ene, “Büyük bir bölümünü iyi oynadığımız maçın sonunu kötü oynadık. Bana göre her iki takım birbirine yakın oynadı ama son bölümü Litvanya daha iyi oynadı. Son bölümde basit hatalar yaptık ve maçı kaybettik. Savunmada ve hücumda yaptığımız basit hatalar, son bölümde hücum tempomuzu düşürdü. Eğer kazansaydık, sonraki tura galibiyet taşıyabileceğimiz bir maç olacaktı. Bu akşamki hatalarımızı görüp, bunları düzeltmeliyiz. Litvanya burada mücadele eden her takım için zorlu bir rakip ama bizim bu takımı yenebilecek gücümüz var. Maç sonunu daha iyi oynayıp basit hatalar yapmasak rahat kazanabileceğimiz bir maç olabilirdi.”

Cenk Akyol, “Maçın sonunda istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ayrıca hücumda da sonunu getiremedik. İkinci periyotta iyi oyunumuzu sürdürüp farkı açmamız gerekiyordu. Ancak rakibimiz geri gelmeyi başardı. Sonuç olarak üzgünüz. Önümüzde oynayacağımız Polonya ve İspanya karşılaşması var. Diğer gruptan gelen rakipleri de mağlup ederek çeyrek finale yükselmek istiyoruz.”

Ersan İlyasova, “Seyirci desteğini arkasına almış olan Litvanya gibi zorlu bir takıma karşı iyi bir basketbol sergiledik. Maçın son 1 dakikasında iyi savunma yapamadık ve kolay sayılar yedik. Bunun dışında iyi bir basketbol sergiledik ama maçı maalesef kaybettik. Turnuva henüz bitmiş değil. Hala gruptan iyi bir şekilde çıkma şansımız var. Diğer takımların birbirleri ile yapacakları maçlar da bizim gruptaki sıralamamızı etkileyebilir. Bizim moralimizi bozmadan aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor. Son bölümde yaptığımız hatalardan dersler çıkararak önümüzdeki maçlarda aynı hataları tekrarlamamalıyız.”

Oğuz Savaş, "Basit hatalar yaptık. Aldıkları hücum ribaundları sonrasında da kolay sayılar buldular. Bu bizim hatalarımızdandı. Kırılma anları oldu. Şanssız anlar oldu. Litvanya baktığınız zaman çok rahat yenebileceğimiz bir takım. Ama söylediğim gibi basit hatalar yaptık.”

Ender Arslan, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Karşılaşmaya iyi de başladık fakat oyunun son bölümünde hem savunmada hem de hücumda çok iyi oynayamadık. Litvanya maçın son bölümünde yüksek yüzdeyle hücum etti ve bu şekilde maçtan galip gelmeyi başardı. Rahat kazanabileceğimiz bir karşılaşmaydı fakat bu bir turnuva ve biz de daha yeni başladık. Moral bozacak bir durum yok. Biz aynı şekilde mücadele etmeye devam edersek oynayacağımız tüm maçlardan galip geleceğimize inanıyorum”.
Litvanya Maçının Ardından Görüşler Litvanya Maçının Ardından Görüşler Reviewed by Adsız on 00:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.