Advertisement

İspanya Maçının Ardından Görüşler

65-57 kazandığımız İspanya maçı sonrasında Orhun Ene, Harun Erdenay, Ömer Aşık, Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Emir Preldzic açıklamalarda bulundu.

Orhun Ene, “Eğer Büyük Britanya kazanmamış olsa bile biz bu şekilde dünya ikincisi olarak İspanya karşısında mücadele edecektik. Ancak Büyük Britanya galibiyete ulaşınca ekstra bir motivasyon oldu. Savunmada sert bir oyun ortaya koymamız ve bir galibiyet taşıyarak ikinci tura yükselecek olmamız bizim için önemliydi. Dördüncü çeyrekte rakibimizi iki sayıda tutmamız, İspanya karşısında bizim maçı ne kadar istediğimizin bir göstergesiydi. Şayet bundan sonra kazanmak istiyorsak Polonya maçında oynadığımız oyunu unutmamamız gerekiyor. Dün kötü bir gece geçirdik. Biz buraya ümitsiz geldik. Litvanya maçının sonunu kötü oynadık ancak birbirimize bağlandığımız zaman İspanya’yı bile yenebileceğimizi gösterdik.”

Kerem Tunçeri, “Kolay sayılarla tempoyu yakaladığımızı söyleyebilirim. Özellikle Ender son 5 dakikada çok iyi oynadı. İlk önce Büyük Britanya’nın kazanmasıyla, sonra da bizim aldığımız galibiyetle tekrar iddialı duruma geldik. Hepimiz çok mutlu olduk. Şimdi kendimize gelmemiz gerekiyor. Bunun da farkındayız. Biran önce toparlanıp bu maçında moraliyle ileriye doğru gideceğiz. İspanya, Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Çok kaliteli bir kadroya sahipler. O yüzden kazanmak bizin için büyük moral oldu. Neleri iyi yapıp, neleri iyi yapamadığımızı gördük. Polonya gibi rakibimiz olamayacak bir takıma yenildik. Çok basit hatalar yapıp kaybettik. Bugün ise çok iyi bir takımı yendik. Ben turnuvanın başında da söylüyordum; biz çok iyi bir takımız ve her rakibi yenebiliriz. Bundan sonra oynayacağımız kader maçlarını kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Ömer Aşık, Bizim buraya gelmemize yardım Büyük Britanya’ya teşekkür etmek istiyorum. Umarım şampiyonada önümüzdeki maçlarla daha iyiye gideceğiz. Bizim için farklı bir gün oldu. Eve dönme ihtimalimiz varken şimdi ikinci tura çıkıyoruz. Hücumda hala istediğimiz seviyede değiliz ama savunmamız her zamanki gibi çok iyi. Geri kalan maçlarda en iyi şekilde oynayarak turnuvayı yukarılarda bitirmek istiyoruz.”

Emir Preldzic, “Biz Büyük Britanya-Polonya maçından önce eve gideceğimizi düşünüyorduk ama Büyük Britanya’nın galibiyetiyle ikinci tura çıkmayı garantiledik. Biz de İspanya maçına bu moralle çıktık. Özellikle son çeyrekte çok iyi bir savunma yaptık. Uzun oyuncularımız bugün pota altında çok etkili bir performans gösterdiler. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Tüm oyuncular gibi takımıma en iyi şekilde katkı sağlamaya çalışıyorum.”

Harun Erdenay, “Nedense Litvanya maçından sonra olduğu gibi bazı mağlubiyetler bizi çok etkiliyor. Ama turnuva oynadığımız için ne İspanya galibiyeti bizi çok sevindirmeli, ne de mağlubiyetlerden sonraki maçlara moralimizi yitirmeliyiz. Bunları da aştığımız zaman seyircimizin de desteğiyle sonuna kadar gideceğiz.”

Hidayet Türkoğlu, “Bizim gibi bir takımın bu pozisyonda olması beni gerçekten üzüyor. Bir kere daha söylüyorum ama çok iyi bir ekibiz ve bugünkü maçta bunu herkese gösterdik. Büyük Britanya’nın Polonya karşısında aldığı galibiyet bizi uyandırdı ve biz de İspanya karşısında çok iyi bir oyun sergiledik. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonra artık daha iyi yerlerde olacağız. Şans da yanımızda olursa bu şampiyonada istediğimiz dereceyi elde edeceğiz. Topu iyi paylaşıyoruz ve bencil hiçbir oyuncumuz yok. Sadece bu forma için ter döken ve bu formayı en iyi şekilde temsil etmek isteyen oyunculardan oluşan bir takımız.”
İspanya Maçının Ardından Görüşler İspanya Maçının Ardından Görüşler Reviewed by Adsız on 23:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.