Advertisement

Fransa Maçının Ardından Görüşler


Milli Takımımız'ın Fransa'ya 68-64 kaybettiği maç sonrası Orhun Ene, Oğuz Savaş, Sinan Güler, Ömer Onan ve Ersan İlyasova açıklamalarda bulundu.

Orhun Ene, “Özellikle maçın 3. periyotunda kötü oynadık. Esasında iki tarafta iyi basketbol oynamadı. Kötü oynanan tempo içerisinde 3.periyotta 15 sayı farkla geriye düştük. Maçtan önce iki şeye dikkat edecektik. Rakibimizin ikinci atışları, hücum ribaundları ve atletik özellikleriyle hücum organizasyonlarıydı. 42 ribaund bizim maçı kazanmamıza yetebilirdi ancak saha içi yüzdemiz düşüktü. Top kaybımızın sayısı ise 16. Bunun yarısı ya da 10 civarında top kaybetseydik, daha iddialı durumda olabilirdik. Bu maçı hemen unutup Almanya karşılaşmasına konsantre olmalıyız. Devam edip, edememe maçımızı oynayacağız. Yarın bir antrenman yaparak en iyi şekilde maça hazırlanmak istiyoruz.”


Oğuz Savaş, “İlk yarıda kötü bir performans sergilemedik ama özellikle üçüncü çeyrekte istediklerimizi yapamadık. Boş şutları değerlendiremedik ve Fransa da farkı 13-14 sayıya çıkardı. Aslında savunmamız yine iyiydi. Son çeyrekteki savunma direncimiz bizi yeniden maça ortak etti ama son bölümde yaptığımız hatalarla maçtan mağlup ayrıldık. Hücumda daha iyi bir oyun sergilersek önümüzdeki iki maçı da kazanabiliriz. Şimdi Almanya ile oynayacağız. O karşılaşmaya iyi hazırlanıp galip geleceğimize inanıyorum.”


Sinan Güler, “Rakibimiz atışlarını kaçırdığı bölümlerde tempo bulduk. Ancak özellikle dördüncü periyotta kolay atışları kaçırdık. Şayet bunları değerlendirebilseydik, kazanabilirdik. Genel olarak Fransa’yı temposuz yakaladık. Özellikle dördüncü periyotta zone savunma karşısında daha tempolu oynayabilirdik. Şimdi önümüzde oynayacağımız iki maç daha var. Almanya karşılaşmasını düşünmemiz gerekiyor.”


Ömer Onan, “Bu gece istediğimiz çoğu şeyi yaptık. 3. periyodun son 4 dakikası çok kötü oynadık. 12-0’lık bir seri yakalamaları moralimizi bozdu. 90 sayı atan takımı 67’lerde tuttuk ama biz sayı atamadık. Hızlı oynadığımızda onlar da şaşırdı. Yaptığımız alan savunması tuttu ve onlar da yoruldu, şutları sokamadılar. Maç bize gelmişti ,son topta Kerem çok güzel bir şut attı ama içinden çıktı. Üzgünüz çünkü yenilmeyecek bir takım değildi. Maç hep 3-4 sayıyla gitti. Kazanmayı çok istiyorduk. Yine de Almanya ve Sırbistan’ı yenerek gruptan çıkabiliyoruz. Ama önce Almanya maçını kazanıp ikinci galibiyetimizi almalıyız. Sonra çeyrek final için Sırbistan ile karşılaşacağız. Herkes kadar iyi takımız biraz daha isabetli oynasaydık maçı kazanabilirdik ama yapacak bir şey yok turnuva devam ediyor.”


Ersan İlyasova, “Kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. Üçüncü çeyrek gerçekten kötü oynadık ve 14 sayı farkla geriye düştük. O bölümde çok kolay sayılar yedik ve konsantrasyon eksiklikleri yaşadık fakat son çeyrek bu farkı kapatmayı başardık ama kaçırdığımız bir iki şut ve yaptığımız bir iki basit hata yüzünden mağlup olduk. Fransa takımı gerçekten çok atletik bir takım ama yine de iyi mücadele ettik. Bu mağlubiyete rağmen gruptan çıkmak için şansımızı sürdürüyoruz. Önümüzde Almanya ve Sırbistan maçları var. O maçlarda daha iyi hücum ederek galip gelmeliyiz.”
Fransa Maçının Ardından Görüşler Fransa Maçının Ardından Görüşler Reviewed by Adsız on 23:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.