Advertisement

EuroBasket 2011 D Grubu Üçüncü Gün İzlenimleri






Turnuvanın seyir zevki açısından belkide en kötü maçıydı Ukrayna ile Bulgaristan'ın randevusu. Hücum anlamında takım olarak kısıtlı özelliklere sahip Ukrayna ile felaket (bu bile biraz hafif kalır durumu özetlemeye aslında) şut atan Bulgaristan maçında kazanan taraf tecrübe farkıyla Ukrayna oldu. Maçta Bulgaristan takımı 19/67 ile (%28) şut atarak mağlubiyete zemin hazırlamıştı zaten. İlk bölümde her iki takım da düşük skor üretti ve dış atışlarda rakibinden biraz daha iyi olan Ukrayna, Zabirchenko'nun da sayıları ile ilk yarıyı önde kapatmayı başardı. Devşirme guardları Earl Rowland'ın penetre sonrası pasları ile gelen şutlarda skor üretmeye çabalayan Bulgaristan, Kostov ve Videnov ikilisi ile sayılar bulsa da yinede rakibini yakalamayı başaramadı bir türlü. Alan savunması ile rakibinin hızını kesmeye çalışan Bulgaristan karşısında dış atışlarda da etkili oldu Ukrayna. Bu maçta tam 19 hücum ribaundu yapan Bulgaristan'ın bu istatistiği sanırım şut yüzdelerini yazmasam çok daha anlamlı olacaktı ama o kadar fazla kaçan şut olunca ribaund sayısı da bir hayli fazla oluyor elbette. Maçın en skoreri 18 sayı kaydeden Kolchenko olurken, Ukrayna'nın devşirme guardı Steve Bertt ise 17 sayı kaydetti. 10'ar sayı kaydeden Kostov ve Videnov ikilisi de Bulgaristan'ın bu maçtaki en skorer isimleri oldular..






Grubun favorilerinden olan Slovenya, Gürcistan karşısında galibiyete son çeyrekteki etkili oyunu ile ulaştı. Birebirde rakiplerini savunmada yeterince etkili olamayan Gürcistan, genelde alan savunması denedi fakat dış atışlarda çok iyi bir performans sergiledi Slovenya. Başta Lakovic ve Ozbolt olmak üzere çok yüzdeli şut atan Slovenya adına Zoran Dragic'in şut kaçırmadan ürettiği 15 sayı da oldukça önemliydi. Fakat ilk yarı boyunca genelde üstün olan taraf Gürcistan'dı. Zaza ve Markoishvili ikilisinin boyalı alan sayılarına çare bulamadı Slovenya. Karşılıklı sayılarla geçen üçüncü periyotun ardından son çeyrekte ise Lakovic önderliğinde Sloven fırtınası vardı. Lakovic-Dragic-Ozbolt üçlüsünden gelen üst üste sayılar ile sürklase ettiler rakiplerini. Bu maçta kaydettikleri 87 sayının 45'i üç sayılık atışlardan geldi Slovenlerin. Yıllardır sertliğe karşı sinen yapısıyla bildiğimiz Slovenler, sert Gürcü pota altı karşısında da genelde dış atışlara yöneldiler. Maç boyunca denediği 35 atıştan 15 üçlük isabeti bulan Slovenya, iki sayılık atışlarda ise 30 kez şansını deneyerek 11 isabet buldu. Pota altında dominant bir uzunu olmayan Slovenya için Begic, Slokar ve Smodis'in hücumda çok etkisiz olduğu bu maç yinede ucuz atlatıldı. Ama ilerleyen turlarda sadece dış atışlara bağlı kalarak bir yerlere gelmeleri zor görünüyor. Erazem Lorbek dışındaki uzunlardan da oyunun iki yönünde katkı almaları şart mutlaka. Özellikle Rusya karşısında hücumdaki iç-dış dengesini kurmaları gerek galibiyet için. Gürcistan ise gruptaki diğer takımlara bakınca üçüncü sıra ve üst tur için en güçlü aday. Kaybettikleri maçlarda da dönem dönem iyi oynadılar ve sert yapıları ile oyunun içinde kalabiliyorlar. Elbette ikinci tur grubuna çıkmak onlar adına başarı sayılacaktır mevcut şartlarda da..






Grubun favorilerinden Rusya, pek fazla kendini zorlamadığı maçta Belçika'yı farklı mağlup etmeyi başardı günün son maçında. Hücumda pas trafiğini çok iyi yapan Rusya, zayıf Belçika savunmasını aşmakta zorlanmadı. Atletik oyuncuları ile hızlı hücumları iyi değerlendirdi Ruslar maç boyunca. Belçika ise eski Beşiktaşlı Faison'ın dış atışları ile skor üretti ve farkın çokta açılmasına izin vermedi ilk yarı boyunca. İlk yarının son bölümünde ise penetre sonrası paslarla DJ Mbenga'ya attırılan sayılarla skor üretti Belçika. Fridzon ve Vorontsevich'in üçlükleri ile üçüncü çeyrekten itibaren farkı açmaya başlayan Rusya, rotasyondaki tüm oyuncularını kullanarak maç içerisinde diri kalmayı da başardı. Özellikle kenardan gelen oyuncuları etkili oldu ve fark o şekilde açıldı. Maçın yıldızı ise 22 sayılık performansında 5/6 üçlük isabeti ile oynayan Vitali Fridzon oldu. Vorontsevich ise 3/3 üçlük atarak 17 sayı bıraktı Belçika potasına. Belçika'da ise Faison 14 sayı ile en etkili isimdi, günün özeti şeklinde olan ABD'li devşirme oyuncuların takımlarını sırtlamasının son örneği olarak. Rusya'nın 21 asistine karşılık Belçika'nın 11 asisti vardı bu maçta. Ve Belçika'nın 17 top kaybı vardı dikkatleri çeken. Rusya için artık bir sonraki en önemli sınav grubun son maçı olan Slovenya karşılaşması. Kadrosunda, Mozgov dışında tam bir 5 numarası bulunmayan ve oyun kurucularının istikrarsız oyunu ile güven vermediği Rusya için uzun vadeli net konuşmak zor. Belçika ise artık burada olmanın tadını çıkartıyor artık Pazartesi günü gelecek veda öncesi..

EuroBasket 2011 D Grubu Üçüncü Gün İzlenimleri EuroBasket 2011 D Grubu Üçüncü Gün İzlenimleri Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.