Advertisement

EuroBasket 2011 D Grubu İkinci Gün İzlenimleri






D grubunda günün ilk maçı, ilk günü mağlubiyetle kapatan Bulgaristan ve Belçika arasındaydı. Her iki takımın da düşük yüzdeli şutlarla oynadığı maçta fark yaratan isim ise ABD asıllı Bulgar guard Earl Rowland oldu. Hızını ve etkili penetresini bu maçta oldukça iyi kullanan Rowland, potaya yönelerek kaydettiği 22 sayı ile maçın en skoreri olurken, deneyimli şutör Filip Videnov ise takımının kaydettiği 5 üçlüğün 3 tanesine imza atarak maçı 17 sayı ile tamamladı. Belçika'da ise 3/6 üçlük atan Van Rossom, ürettiği 17 sayı ile takımının en skoreri olurken, deneyimli uzun Van Den Spiegel ürettiği 12 sayının yanında önemli bir dinamizm kazandırdı takımına ama hücum opsiyonları çok dar olan Belçika'yı galibiyete uzandırmaya yetmedi bu. Bulgaristan'ın grupta çıkma şansını devam ettiren bu maç, Belçika için ise artık işlerin çok zora girdiğinin göstergesi oldu kalan maçlar öncesinde..






Grubun favorisi durumundaki Rusya, ikinci maçında Gürcistan karşısında oldukça sert geçen bir maçta galibiyete uzanmayı başararak yoluna kayıpsız devam etti. Gürcistan ise ilk mağlubiyetini almış oldu bu sonuçla. Maç boyunca sert faullere sık sık şahit oldu izleyenler. Rusya adına Kirilenko'nun potaya yönelerek atletizmi ile kazandırdığı 20 sayı galibiyette önemli bir rol oynarken, 3/4 üçlük atan Monya'nın 12 sayısı da bu düşük skorlu maçta sonuca etki eden önemli bir ayrıntı oldu. Gürcistan adına ise 4/7 üçlük atan Markoishvili, kaydettiği 21 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Rusya adına, Mozgov'un eski günlere dönüş sinyalleri sergilemesi de önemli bir ayrıntıydı bu maçta. Rakibinden 10 asist daha fazla yapan Rusya, yine de kadrosunda oyun kurucu pozisyonunda pek güven veren bir ismin olmaması nedeniyle ilerleyen turlarda maç içerisinde sıkıntı yaşayabilecek bir görüntü çizdi ilk iki maçın ardından..






D grubunda günün son maçında grubun favorilerinden Slovenya ile ilk günün mağluplarından Ukrayna karşı karşıya geldi. Maçta son periyota 57-38 Slovenya üstünlüğü ile girilmişti ve artık herkes maçın 20 sayı civarında bir farkla sona ereceğini bekliyordu. Fakat son periyotta bambaşka bir oyun sergiledi Ukrayna. Mental olarak rahatlayan rakibine değişmeli savunma uygulayan Ukrayna ekibi, gerek alan savunması gerekse de tam saha pres ile Slovenlerin hücum düzenlerini bozmayı başardılar. Son çeyrekte rakibine 26-11'lik bir üstünlük kursa da, bu çabası galibiyete yeterli olmadı Ukraynalıların. Yine de önemli bir gözdağı verdiler rakiplerine. Slovenya adına bu maçta; pota altı oyuncuları Mirza Begic ve Erazem Lorbek, galibiyette öne çıkan isimler oldular. Her iki takımın da sık sık serbest atış çizgisine geldiği maçta, en skorer isimler de pota altı rotasyonundaki oyuncular oldu. Beklendiği gibi Slovenya'nın liderlik için Rusya ile çekişeceği D grubunda, Ukrayna'nın tur şansı da artık oldukça zora girmiş gibi görünüyor..

EuroBasket 2011 D Grubu İkinci Gün İzlenimleri EuroBasket 2011 D Grubu İkinci Gün İzlenimleri Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.