Advertisement

EuroBasket 2011 C Grubu İkinci Gün İzlenimleri





C grubunda ikinci günün açılış maçında, Yugoslav ekolünden gelen iki ekibin randevusu vardı. Elemelerdeki performansı ile birçok kişinin sürpriz takım olarak nitelendirdiği Karadağ, dış şutlarda oldukça etkili olan (15/33 üçlük) Bosna-Hersek'e 94-86 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu sonuçla her iki takımın da grupta 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti oldu. Bosna'da 5 üçlük isabeti bulan ACB patentli oyuncu Mirza Teletovic, ürettiği 23 sayı ile maçın en skoreri olurken, Dedovic ve Gordic de galibiyette öne çıkan diğer isimlerdi. Karadağ'da ise iki yıldız oyuncu Omar Cook ve Pekovic'in 16'şar sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Ribaundlarda rakibine 39-29'luk üstünlük kuran Karadağ, pota altında kurduğu bu üstünlüğü iki sayılık atışlarda da gösterdi fakat maçın galibini dış atış performansları belirledi. Çünkü Karadağ, bu maçta sadece 8/26 ile üçlük atabildi..





Kadrosundaki önemli eksiklere rağmen C grubunun favorisi konumunda olan Yunanistan, ilk günün sürpriz performanslı takımlarından Finlandiya'yı pota altı rotasyonundaki oyuncularının büyük üstünlüğü ile farklı mağlup etmeyi başardı. Pota altında hem savunmada hem de hücumda rakibine büyük üstünlük kuran Yunanistan, uzun rotasyonundaki; Bourousis'in fundamental olarak, Fotsis'in şutör olarak, Koufos'un da atletizm olarak rakiplerini kurduğu üstünlüğü, deneyimli guard Zizis'in de etkili penetreleri ile birleştirince karşılaşmadan 20 farklı galibiyetle ayrılarak ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Maçı; 19 sayı, 10 ribaund ile tamamlayan Bourousis maçın yıldızı olurken, 4/6 üçlük performansı ile 21 sayı üreten Koponen'in çabaları da Finlandiya için yeterli olamadı. Pota altındaki üstünlük nedeniyle pek fazla dış atış denemedi Yunan ekibi ve rotasyondaki tüm oyuncularını kullanarak rahat bir galibiyet elde etti. Sistem iyi işliyor fakat bir oyun kurucu eksikliği açıkça belli oluyor Yunanistan'da. Onlar için Calathes'in biraz daha vites yükseltmesi gerek bireysel performansı anlamında..





İlk gün Finlandiya'yı zor da olsa mağlup eden Hırvatistan, ilk gün Karadağ'a mağlup olan Makedonya'ya başa baş giden bir maçta 2 sayı farkla kaybederek önemli bir fırsat tepti. Tabiki kadro kalitesi olarak Hırvatistan mutlak favoriydi bu maçta ama ilginç bir şekilde serbest atıştan bulunan sayılar maçın galibini belirledi. Hırvatların 10/16 ile serbest atış attığı maçta, Makedonya 23/28 ile rakibinden 13 sayı fazla üretti. Diğer basket sayıları da yakın olunca bu istatistik önemli bir rol oynadı Makedonların galibiyetinde. Makedonya'da iki guard; McCalebb 19, yeni Anadolu Efesli Ilievski ise 18 sayı ile en skorer isimler oldular. Hırvatistan'da ise 3/4 üçlük atan Bogdanovic 11 sayı üretirken; Tomas 5, Barac 4, Andric ise 1 sayı üretti. İlk iki maçın ardından Hırvatistan adına Ukic'in yokluğu bu turnuvadaki en büyük handikap görünüyor. Çünkü hem Draper hem de Popovic, bu etkili uzunları olan takıma uygun olarak "oynatan" özellikteki guardlar değiller..

EuroBasket 2011 C Grubu İkinci Gün İzlenimleri EuroBasket 2011 C Grubu İkinci Gün İzlenimleri Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.