Advertisement

EuroBasket 2011 B Grubu İkinci Gün İzlenimleri



B grubunun ilk maçında Sırbistan, favori olarak çıktığı maçı zorlanmadan kazandı. Eski gücünde olmayan Letonya ilk gün Fransa'ya hayli zor anlar yaşatmıştı ancak Sırplar'a karşı güçleri yetmedi. Henüz ilk on dakikada gerçekleşen 7-23'lük Sırbistan üstünlüğü maçı Sırplar açısında kolayladı. İkinci çeyrekte Letonya farkı biraz eritmeyi başarsa da Sırbistan ikinci yarıda tamamen oyunun hakimi olan taraf oldu. Sırbistan'da Nenad Krstic serbest atış ve iki sayılık atış toplamında 29/25 şut isabetiyle 23 sayı kaydetti. Tecrübeli pivot Letonya boyalı alanında resmen bağımsızlığını ilan etti. Anadolu Efes'in yeni transferi Dusko Savanovic de 19 sayı - 5 ribaundla oynadı. Milos Teodosic 9 sayı - 9 asistle takımını yine çok iyi yönlendirdi. Letonya'da 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken Freimans 19 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Sırbistan takım halinde 22 asist yaparken Letonya sadece 11 asistle maçı tamamlayabildi.


Sırbistan ile beraber grubun ikinci favorisi Fransa, ikinci günde zorlanmadan galip geldi. İlk çeyrekte farkı 10'a çıkaran ve devreye de 7 sayı farkla önde giren Fransa, asıl darbeyi üçüncü çeyrekte yaptı ve final periyoduna 64-48 (16 sayı farkla) avantajlı girdi. Takımın yıldızı Tony Parker'ın önderliğinde son çeyrekte de aradaki sayı farkını koruyan maviler Sırbistan ile beraber grupta ikide iki yaptı.

İsrail'de Halperin ve Eliyahu haricinde iki gündür kıpırdanan oyuncunun olmayışı onların maç kazanmasını güçleştiriyor. Tabii fikstür dezavantajlarından da bahsetmek gerek. Bu şampiyonada çok güçlü ve oturmuş bir kadrosu bulunan Almanya'dan fark yiyerek bir başka güçlü takım olan Fransa karşısındaydılar. Zor bir gruptalar.

Fransa'da Tony Parker istatistik kağıdını doldurmaya devam etti. Tecrübeli oyun kurucu İsrail'e karşı 21 sayı - 8 asistle oynadı. Nicolas Batum 15, Mickael Gelebale de 13 sayı ile Parker'ın destekçisi oldular.

Fransa'nın farklı galip gelmesindeki en büyük etken ribaundlarda İsrail'i ikiye katlamış olmaları diyebiliriz (40-20).

Şu anda devam etmekte olan Almanya - İtalya maçı sonrası o maçla ilgili görüşlerimize de yer vereceğiz.
EuroBasket 2011 B Grubu İkinci Gün İzlenimleri EuroBasket 2011 B Grubu İkinci Gün İzlenimleri Reviewed by Adsız on 21:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.