Advertisement

Büyük Britanya Maçının Ardından Görüşler

Milli Takımımız'ın 90-61 kazandığı Büyük Britanya maçı sonrası Orhun Ene, Barbaros Akkaş, Ömer Onan, Ender Arslan, Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter, Emir Preldzic ve Ersan İlyasova açıklamalarda bulundu. Buyurun:

Orhun Ene, “Hazırlık dönemi ve dünkü Portekiz maçı da dahil olmak üzere bugün ilk kez bir maçı baştan sona hem hücumda hem de savunmada bu kadar iyi oynadık. Bu şekilde oynamazsak hedefimize ulaşamayacağımızı biliyoruz. Büyük Britanya dün Litvanya karşısında çok iyi oynadı ve maçın sonuna kadar büyük efor sarf etti. Biz ise dün daha rahat bir maç oynadık ve bugünkü maça daha dinç çıktık. Şu ana kadar yapmamız gerekeni yaptık. Ama ekstra bir şey başarmış değiliz. Üst tura taşıyacağımız puanlar, bundan sonraki maçlardan alacağımız galibiyetlerle gelecek. Yarın ev sahibi Litvanya ile çok zorlu bir maça çıkacağız. Hiçbir takım, bu turnuvada Litvanya ile oynamak istemez. Geçtiğimiz yıl bizim sahip olduğumuz atmosfere şu an onlar sahipler. Litvanya maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Ömer Onan, “Biz son 3 senedir savunma kimliğimizle ortaya çıkıyoruz. Takımdaki herkes birbirine fazlasıyla güveniyor. Başarıya ulaşmanın yolunun da sert savunmadan geçtiğini biliyoruz. Büyük Britanya hazırlık maçlarında çok skorer bir oyun sergiliyordu ama biz bugün işimizi ciddiye alarak onları 61 sayıda tutmayı başardık. Bu savunmamızı şampiyona boyunca sürdürmemiz gerekiyor. Bu galibiyetle grupta ilk 3 sıradaki yerimizi sağlamlaştırmış olduk ama daha yolun çok başındayız. Yarın 5.000 taraftarlarının desteği arkasına alacak olan Litvanya ile karşılaşacağız ama ben takımıma güveniyorum ve yarın da galibiyete ulaşacağımıza inanıyorum.”

Barbaros Akkaş, “Yarın ev sahibi Litvanya ile çok önemli bir maça çıkacağız. Ev sahibini yenerek grupta avantaj sağlamak istiyoruz. Teknik, idari ve oyuncu ekibimiz olarak bunu yapabilecek güçte olduğumuzub bilincindeyiz. Hepimiz yarınki maça kilitlendik. Litvanya karşısında da galibiyet alarak yolumuza kayıpsız devam etmek istiyoruz. Litvanya, dünya basketbolunda kendini kanıtlamış ve ön plana çıkmış bir ülke. Ev sahibi olmanın avantajını da bize karşı kullanmak isteyecekler. Oyuncularımızın sahada verdiği mücadele ile yolumuza kayıpsız devam etmek istiyoruz. Arkamızda her maç, 75 milyonun gücünü biraz daha fazla hissediyoruz. Bu da bize önemli bir moral kaynağı oluyor. Her maçımızı kazanarak hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz.”

Emir Preldzic, “Çok iyi bir savunma yaparak farkı erken yakaladık ve Büyük Britanya’nın bir daha geri dönmesine izin vermedik. Takım arkadaşlarım bana hem savunmada hem de hücumda yardımcı oldular ve ben de bu sayede iyi bir performans sergiledim. Her maç daha da fazla takıma alışıyorum bugünkü maçla biraz daha rahatlamış durumdayım. Tabii ki önemli olan galibiyetti ve biz de bunu takım haline başardık. Litvanya maçına daha da özgüvenli şekilde çıkacağız. Zorlu bir maç olacak çünkü seyirci desteğini de arkalarına alacaklar. Onlar ev sahibi avantajına sahip olabilirler ama biz de maçın sonuna kadar savaşacağız.”

Enes Kanter, “Takımımızın performansı şu an çok iyi. Benim performansımın iyi olmasının sebebi de tüm ağabeylerimin bana büyük bir destek vermesi. Ben dünkü maça kadar 2 senedir hiç resmi maça çıkmamıştım fakat Portekiz karşılaşmasından önce Ömer, Kerem ve Hidayet ağabey bana “sahaya çık ve kendi oyununu oyna” dediler. Gerçekten onların bu desteği sayesinde çok mutluyum. Yarınki oynayacağımız Litvanya maçı bizim için çok önemli. Ardından Polonya ve İspanya maçları var. iyi konsantre olup galip gelmek tüm karşılaşmalarda galip gelmek istiyoruz.”

Hidayet Türkoğlu, “Takım olarak müdafaa yapan bir ekibiz. Bugün Büyük Britanya’yı 60 sayıda tuttuk. Böyle savunma yaptığımız sürece iyi neticeler alacağız. Herkes buna konsantre olmuş durumda. Bencil bir ekip değiliz ve şu ana kadar gayet iyi basketbol oynuyoruz.”

Ender Arslan, “Büyük Britanya, dün ev sahibi ekip Litvanya’ya karşı çok dirençli oynadılar. Biz de rakibimizi ciddiye alarak karşılaşmaya iyi hazırlandık ama maçın başından itibaren iyi savunma yaparak ve top paylaşarak galip geldik. Kalan maçlarda da aynı performansımızı sergileyeceğimize inanıyorum. Çok önemli bir galibiyet aldık. Gruptan çıkmak adında büyük bir adım yaptık. Buraya kadar gelerek bizi destekleyen seyircilerimiz de çok teşekkür ederiz.”

Ersan İlyasova, “90 sayı ürettik ve rakibimize çok az sayı attırdık. İyi hücum ederek kolay sayılar bulduk. Yarın Litvanyaya karşısında aynı şekilde oynamalıyız. Çok zorlu bir rakip ve kendi evlerinde iyi basketbol oynuyorlar. Ama topu paylaşırsak ve basit sayılar yemezsek kolay bir maç olabilir.”
Büyük Britanya Maçının Ardından Görüşler Büyük Britanya Maçının Ardından Görüşler Reviewed by Adsız on 22:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.