Advertisement

Büyük Britanya 88 Polonya 81 (Eyvallah Britanya "Büyüksün")

A Milli Takımımız'ın Polonya'ya kaybetmesiyle üst tura çıkma şansı Büyük Britanya'nın Polonya'yı yenmesine bağlıydı. Tüm Türkiye 15:15'te televizyon başına kilitlendik. Türkiye karşısında yorulan ve yıpranan Polonya ilk 5 dakikada rengini belli etti. Sahada yürümeye bile mecali yoktu Polonyalılar'ın.

İlk çeyreği 18-17; devreyi de 39-31 önde tamamlayan Büyük Britanya, son çeyreğe de bu civarlarda bir farkla girecekken Polonya'nın hakem totemi yine devreye girdi. Nasıl bir şanssa artık, yine teknik fauller geldi Polonya lehine. Koszsarek serbest atış çizgisinden sayılarını gönderince takımının son çeyreğe 56-55 önde girmesini sağladı.

Kaderimizi belirleyecek olan son çeyreğin son 2 dakikasına kadar karşılıklı değişen skor; Luol Deng ile Joel Freeland'ın oyuna ağırlığını koymasıyla Büyük Britanya'nın eline geçti. Son 30 saniyede Deng'in serbest atışlarıyla derin bir oh çektik ve Britanya Polonya'yı 88-81 yenerek Türkiye'nin üst tura çıkmasını sağladı.

Polonya takımı dün fazla yıprandığından Britanya karşısında hiç bir varlık gösteremedi desek yeridir. Berisha ve Kozsarek ile ayakta durmaya çalıştılar ancak fiziksel olarak yıpranmış durumda olmaları ve rakibe karşı da fiziksel dezavantajlarının olması maçı kaybetmelerine yol açtı.

Büyük Britanya'yı galibiyete taşıyan iki oyuncu Luol Deng (28 sayı - 14 ribaund - 6 asist) ve Joel Freeland 27 sayı - 11 ribaund) 55 sayı - 25 ribaund - 7 asistle oynadı. Deng hem oyunu yönlendirdi hem de skoru sırtladı. Freeland da 12/12 saha içi isabetiyle kusursuz mücadele etti. Bu iki oyuncuya ayrıca bir teşekkür etmek gerekiyor kesinlikle. Muazzamdılar.

Büyük Britanya Polonya karşısında boy avantajını iyi kullandı. Ribaundlarda 46-25'lik üstünlük bunun göstergesi. Ki bunların 16'sı hücum ribaund, 16 kez ikinci hücum şansı demek.

Büyük Britanya bu sonuçla grubu 2 galibiyetle tamamladı. Bu maçı 58 sayı farkla kazanabilselerdi onlar üst tura çıkacaklardı ancak öyle bir şeyin mucize olduğunun kendileri de farkındaydılar. Bu maçı önemsemeyebilirlerdi ancak Deng'in Hido ve Ömer Aşık ile yakınlığı belki de takımı ateşledi. :)

Türkiye biraz sonra başlayacak olan İspanya maçını kaybetse dahi artık üst tura adını yazdırdı. Ancak İspanya karşısında alacağımız galibiyet moralleri üst seviyeye çıkarır. Bu yönden çok iyi olur. Ayrıca üst tura maç taşıma olayı da var. Bakalım İspanya sınavında neler yapacağız.
Büyük Britanya 88 Polonya 81 (Eyvallah Britanya "Büyüksün") Büyük Britanya 88 Polonya 81 (Eyvallah Britanya "Büyüksün") Reviewed by Adsız on 17:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.