Advertisement

Zoran Erceg, Beşiktaş'ta

Uzun rotasyonuna takviye için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, uzun süredir gündeminde olan Zoran Erceg ile sonunda sözleşme imzaladı. Bir süre önce prensip anlaşmasına varılan Sırp power forvet, önceki gün İstanbul'a gelmişti..

Transferin resmileştiğini ilk olarak BasketDergisi duyururken, 26 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Erceg için geçtiğimiz sezon içerisinde de kiralık olarak transfer tekliflerinde bulunulmuş ama Yunan ekibi Olympiakos'ta yaşanan gelişmelerin ardından coach Ivkovic onu kadroda tutmayı uygun görmüştü. Bu transfer döneminde de, yüksek kontratı nedeniyle Yunan ekibinin yollarını ayırmak istediği Erceg için kiralama yoluna gidilmiş ama sonuç alınamamıştı..

Geçtiğimiz sezon Olympiakos takımı ile Yunan Ligi'nde 29 maça çıkan Erceg, Turkish Airlines Euro League'de ise 16 maçta görev yapmıştı. Yunan Ligi'nde çıktığı 29 maçta ortalama 16 dakika sahada kalan Sırp oyuncu, bu maçlarda; 7.8 sayı, 3.4 ribaund ve 1 asist ortalamaları yakalarken, Turkish Airlines Euro League'de çıktığı 16 maçta ise ortalama 17.3 dakika sahada kalarak; 5.9 sayı ve 3.1 ribaund ortalamaları ile görev yapmıştı..

Uzun boyuna rağmen iyi bir şutör olan Erceg'in en büyük dezavantajı ise savunmada yeterli sertliğe sahip olmaması ve ribaund fundamentali anlamında sıkıntı yaşaması. Bu arada Zoran Erceg, geçtiğimiz sezonki en dikkat çekici performanslarından birini de Euro League TOP 16 maçlarında Sinan Erdem Arena'da oynanan Fenerbahçe Ülker maçında gerçekleştirmişti. Sırp power forvet, o maçta 5/9 üçlük atarak kaydettiği 20 sayı ile takımının galibiyetinde önemli bir rol oynamıştı..

Siyah-Beyazlılar, Litvanyalı pivot Petravicius'un yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle bu transferden vazgeçtikten sonra bir yabancı pivot takviyesi konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş'ın bu pozisyon için gündeminde ise, hem bu transfer döneminde yine gündeminde olan bazı oyuncular, hem de daha önce ligimizde forma giymiş deneyimli oyuncular bulunuyor..
Zoran Erceg, Beşiktaş'ta Zoran Erceg, Beşiktaş'ta Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.