Advertisement

Portekiz Maçının Ardından Görüşler

Milli Takımımız'ın Portekiz galibiyetinden sonra Orhun Ene, Harun Erdenay, Barbaros Akkaş ve Sinan Güler açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şu şekilde:

Ene, “Bizim için iyi bir maç oldu. İvme yakalamak adına ilk maçımızı kazanmak önemliydi. Maçtan önce de maç boyunca da Portekiz’e saygı duyduk. Buraya kadar kolay gelmediklerini biliyoruz. Büyük bir mücadele verdiler. İyi oyuncuları var ve derin bir kadroya sahipler. Biz maça sert ve dirençli başlamasaydık bu kadar rahat kazanamazdık. Zaman zaman ribaundlarda hatalar yaptık. Gelecek maçlarda bunu düzeltmemiz gerekiyor. Tüm oyuncularıma şans vermeye çalıştım. Bize maçı kazandıran ve farkı getiren ise başarılı savunmamızdı. Bu sadece kazanılmış bir maç. İlk maçı kazanmak elbette önemliydi fakat yarın turnuva bizim için yeniden başlıyor. Zorlu bir gruptayız ve önemli rakiplerimiz var. Bugünkü galibiyetten dolayı tüm oyuncularımı kutluyorum.”


Sinan Güler, “Bizim için önemli bir galibiyet aldık. Takım olarak iyi oynadığımız bir maçtı. Turnuvaya nasıl başlarsanız öyle gider. Bu sertlikte oynamaya devam ettiğimiz sürece kazanamayacağımız maç, yenemeyeceğimiz takım yok gibi geliyor bana. Bizim takımımızın kimliğinde savaşmak yatıyor. Bugün de bunu çok iyi sergiledik ve özgüvenimiz arttı. Büyük Britanya karşısında da bu oyunumuzla galip geleceğimizi düşünüyorum. Bugün bir iki pozisyonda savunmada yavaş kaldığım anlar oldu ama ben de gittikçe daha iyiye gidiyorum ve şu an kendimi çok iyi hissediyorum”. 


Kerem Tunçeri,  “Şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptık. Farklı galip gelmemiz bizim açımızdan iyi bir moral oldu. Yarın da Büyük Britanya ile karşılaşacağız. Şu an için her şey yolunda gidiyor. Bu maçta kenardan gelen oyuncularımız da çok iyi katkı yaptılar. Özellikle Enes Kanter, maç eksiği olmasına rağmen fazlasıyla katkı verdi. İzzet ve Emir de bu seviyedeki bir turnuvada ilk kez forma giyiyorlar. Üçünün de her maç daha iyiye gideceklerine olan inancım tam. Bu bizim açımızdan bir mesaj maçıydı ve aldığımız galibiyetle bu mesajı iyi verdiğimizi düşünüyorum. Bu kupaya aday olduğumuzu bir kez daha gösterdik.


Barbaros Akkaş, “Herkesin morali üst düzeyde. Turnuvaya iyi başladığımız için sevinçliyiz. Rakibimiz Portekiz, ciddiye alınmazsa can yakan bir takım olabilirdi. Biz mücadeleye iyi başladık ve kazanmayı bildik. Hazırlık karşılaşmalarındaki performansımızdan biz de memnun değildik. Ancak o dönemde biz hazır da değildik. Şimdi Avrupa Şampiyonası’ndayız ve daha iyi durumdayız. Galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Ayrıca sakatlık ve sıkıntı olmaması da önemli. Yarın oynayacağımız maçı da kazanmak istiyoruz. Her maçı tek tek düşünüp o şekilde kazanmak istiyoruz. İki de iki yapmak şimdiki hedefimiz. Ancak biz burada ilk günden bu yana sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları aşmaya çalışıyoruz. Bunlar organizasyonlarla ilgili sıkıntılar. Kötü bir saatte antrenman verildi. Bu durumu FIBA ve organizasyon yetkilileriyle görüşüyoruz. Ülkemizde yapılan organizasyona burayı kıyaslamak mümkün değil. Çünkü biz çok profosyonel bir şekilde çalışıyorduk. Ancak ne olursa olsun biz kazanmak ve bu zorlukları aşmaya çalışıyoruz.”


Harun Erdenay, “Rahat bir galibiyet aldık. Hem savunmada hem de hücumda çok iyi bir performans sergiledik. Takım içindeki yardımlaşma üst düzeydeydi bu sayede de farklı bir skorla galip gelmesini bildik. Şimdi önümüzde Büyük Britanya var. Yarın da aynı bugünkü gibi iyi bir performans sergileyerek ev sahibi takım, Litvanya karşısına 2 galibiyetle çıkmayı hedefliyoruz. Bunların dışında buradaki sorunlarımızın hepsi çözülmüş değil. Akşam 17:45’te başlayacak maçlar için antrenmanlarımızı gündüz 12:00 gibi geç bir saatte yapmak zorunda bırakılıyoruz. Bir antrenman salonunun boş olmasına rağmen orada idman yapılmamıza izin verilmiyor. Umarım bütün bu sorunlarımız en yakın zamanda çözülmüş olur.” 
Portekiz Maçının Ardından Görüşler Portekiz Maçının Ardından Görüşler Reviewed by Adsız on 11:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.