Advertisement

Efes Pilsen: 64-70: F.Bahçe Ülker (Kanarya Kupaya Yakın)


Erken final niteliği taşıyan maçı yine gerilerden gelerek kazandı Fenerbahçe Ülker. Bir önceki maçta maçı getiren Predzic'in yerine Ukic aldı bayrağı eline. 47-57'lik Efes Pilsen üstünlüğünden sonra 22-7 seri yaptı sarı lacivertli ekip. 10 dakikada 10 sayılık farkı kapatıp 6 sayı ile maç kazanmak yapabileceğinin en iyisidir yani. Efes maçı vermez diye düşünüyordum açıkçası, ama basketbolun güzelliği işte. Kinsey'in sazı eline alması, Ukic ve Semih'in sayıları Fenerbahçe Ülker'i diriltti ve son dakikaları iyi oynayan taraf kazandı. Yarın Mersin BŞB -Fenerbahçe Ülker finali var. Açıkçası Mersin'in şuana kadar yaptığı sürprizleri beklemiyorum, kafadan şampiyon belli. Uzun süredir kupaya hasret sarı lacivertliler.

Kaya Peker resitali ile başladı maç. Skor 10-2 olunca Bogdan Tanjevic molayı almak zorunda kaldı. Moladan iyi dönen sarı lacivertliler 14-7'lik seri yakalayarak farkı bire indirdi. Efes Pilsen, Kaya'nın üzerinden hücum etmeyi sürdürürken konuk ekip Tarance Kinsey ve Giricek'in etkili oyunları ile devreyi 38-36 önde geçti. Akıllarda kalan olaylar, Kaya'nın ilk yarıda 12 sayı atması, Ataman'ın Rakocevic'i benchten oyuna sokarak 7 sayılık katkı alması ve Mirsad'ın 9 sayı 6 ribaund 2 asistlik muazzam istatistikleri idi. En ilginç olanı da, bir pivot oyuncusunun en fazla asist yapan oyuncusu olması: Mirsad Türkcan- 4 asist.

Üçüncü çeyreğe kadar sahada bir numarasını göremediğimiz Charles Smith 2 üçlük + 1 ikilik gönderip takımın son çeyreğe önde girmesini sağladı. Semih Erden'in 4 faul alarak kenara gelmesi sarı lacviertliler için kötü oldu. Ukic ve Oğuz'un çabaları ile sayılar üretti Fenerbahçe Ülker. Mersin BŞB'nin rakibini belirleyecek olan çeyreğe Efes Pilsen 54-47'lik avantajla girdi.

Igor Rakocevic'in 3 sayılık isabetiyle başladı son çeyrek. Fark 10'a çıkınca Efes'in kazanacağını düşünmüştüm ki, Kinsey tekrar devreye girdi. Efes bir türlü çözüm bulamadı Kinsey'e. Serbest atışlardan da yararlanan Fenerbahçe Ülker, yaptığı 23-7'lik seri ile kupaya çok yaklaştı. Ki bana göre bu maçla kupayı kazandı.

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Murat Biricik - Ahmet Erşan Ergüler

EFES PİLSEN (64): Mario Kasun 12 (7 ribaund- 2 asist), Charles Smith 8 (3 ribaund- 2 asist), Igor Rakocevic 10 (2 ribaund- 1 asist), Preston Shumpert 2 (4 ribaund), Kerem Tunçeri 2 (3 ribaund- 3 asist), Bootsy Thornton 8 (4 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 19 (6 ribaund), Ermal Kurtoğlu (2 ribaund), Ender Aslan 3 (1 asist) ,

FENERBAHÇE ÜLKER (70): Roko Ukic 15 (3 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 9 (8 ribaund- 4 asist), Ömer Onan (1 ribaund- 2 asist), Semih Erden 10 (7 ribaund- 3 asist), Gordan Giricek 7 (3 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 4 (1 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 9 (1 ribaund), Tarence Kinsey 16 (6 ribaund), Emir Preldzic (3 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 18-17
2.PERİYOT: 18-21
3.PERİYOT: 18- 9
4.PERİYOT: 10-23
Efes Pilsen: 64-70: F.Bahçe Ülker (Kanarya Kupaya Yakın) Efes Pilsen: 64-70: F.Bahçe Ülker (Kanarya Kupaya Yakın) Reviewed by Adsız on 21:24 Rating: 5

5 yorum:

Adsız dedi ki...

olm salsa'daki yazıların aynısını kelimeleri değiştirerek yazmışssın, hadi salsa yazmıyor köpeklerine yazdırıyor ama sen de onları kıskanma..

Adsız dedi ki...

@Adsız
Ben buraya postu Salsa'dan daha önce girdim. Dolayısı ile Salsa'dakiler ile aynı nasıl yazabilirim? Haa, benzer şeyler olabilir, sonuçta maç yazısı yazıyoruz. Bilmeden, anlamadan yorum yapmayalım lütfen. Ayrıca ben de Salsa'da yazıyorum, Salsa'daki yazıyı dejavu (Çağlar) yazdı.

Adsız dedi ki...

kalitesi çok düşük bir yazı olmuş gerçekten..

Maximus dedi ki...

Devam et kardeşim güzel yazıyorsun. Maç yazısı bu maç içinde olanları yazıyorsun tabiki benzer şeyler olacak. Takma sen böylelerini.

Adsız dedi ki...

@Maximus

Eyvallah kardeşim.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.