Advertisement

Olimpiyatlarda Rakipler Belirlendi

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Takımımızın, Olimpiyatlarda yer alacağı grup ve mücadele edeceği rakipleri belli oldu..

Ankara’da düzenlenen FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde Potanın Perileri ile birlikte Hırvatistan, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve son olarak da Kanada’nın Londra biletini almasının ardından düzenlenen kura çekiminde ülkelerin yer alacağı gruplar ve rakipleri belirlendi.

Daha önceden Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde belirlenen kuraya göre FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba tarafından aynı kıtadan ülkelerin birbirleriyle aynı gruba düşmemesi ve grupların dengeli olması ilkeleri temel alınarak yapılan kura çekiminde A Milli Kadın Takımımız, A Grubu’nda ABD, Angola, Çin, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan'ın rakibi oldu.

Toplamda 6 Avrupa ülkesi olması nedeniyle daha önceden B Grubu’nda yer alacağı kesinleşmiş olan Büyük Britanya ve Rusya’nın yanına elemelerden gelen 4 Avrupa takımından sadece Fransa, B Grubu’na yerleşirken A Milli Kadın Takımımız, diğer iki Avrupa ülkesi; Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’la beraber A Grubu’nda yer aldı.

A GRUBU
1- Çek Cumhuriyeti
2- Angola
3- ABD
4- Hırvatistan
5- Türkiye
6- Çin

B GRUBU
1- Rusya
2- Fransa
3- Avustralya
4- Büyük Britanya
5- Brezilya
6- Kanada


A Milli Kadın Takımımızın maç programı ise şu şekilde;

28 Temmuz 2012
Türkiye - Angola

30 Temmuz 2012
Çek Cumhuriyeti - Türkiye

1 Ağustos 2012
ABD - Türkiye

3 Ağustos 2012
Türkiye - Çin

5 Ağustos 2012
Hırvatistan - Türkiye

İçerik: Tbf
Olimpiyatlarda Rakipler Belirlendi Olimpiyatlarda Rakipler Belirlendi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.