Advertisement

Shumpert'tan Aliağa'ya 1 Yıllık İmza

Aliağa Petkim, sezonu Galatasaray Medical Park'ta tamamlayan tecrübeli forvet Mert (Preston) Shumpert ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Türk statüsünde forma giyen deneyimli oyuncu, ligimizde daha önce Beşiktaş ve Efes Pilsen formaları da giymişti..

33 yaşındaki ve 1.98 boyundaki Shumpert, Sarı-Kırmızılı forma ile geride bıraktığımız sezonda Beko Basketbol Ligi'nde 34, Turkish Airlines EuroLeague'de ise 19 maçta görev yapmıştı. Beko Basketbol Ligi'nde forma giydiği maçlarda ortalama 17.1 dakika sahada kalan deneyimli forvet, bu maçlarda; 9 sayı, 2.6 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları yakalarken, Turkish Airlines EuroLeague'de forma giydiği maçlarda ise ortalama 19.2 dakika sahada kalarak; 6.6 sayı, 2.5 ribaund ve 0.9 asist ortalamaları yakalamıştı..

Bu arada Aliağa Petkim’in kulüp başkanı Uğur Eren, kadrolarına kattıkları Shumpert ile birlikte transferi tamamladıklarını bildirdi. Eren, yaptığı yazılı açıklamada, ”Geçen sezonki yabancılarından Ratkovica’yı takımda tuttuk. Bu yıl da; Marcus Arnold, Torin Francis, Taquan Dean ve son olarak Shumpert’i kadromuza dahil ettik. Böylece transferi kapatmış olduk. 6 Ağustos’ta takımımız toplanarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Bursa ve Antalya’daki turnuvalarda takımımız hazırlıklarını sürdürecek. Aliağa Petkim, geçen yıl gibi bu sezon da tüm kulvarlarda başarıyla mücadele edecektir.” dedi.

Öte yandan İzmir ekibi, son olarak bir önceki sezon Beşiktaş kadrosunda yer alan genç forvet Murat Kutlu ile de büyük ölçüde anlaşma sağladı.
Shumpert'tan Aliağa'ya 1 Yıllık İmza Shumpert'tan Aliağa'ya 1 Yıllık İmza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.