Advertisement

Kirk Penney, TED Kolejliler'de.

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden TED Ankara Kolejliler, Yeni Zelandalı yıldız şutör Kirk Penney ile anlaşma sağladı. Penney, son olarak ACB Ligi takımlarından Fuenlabrada forması giyiyordu..

Özellikle ülkemizdeki Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gösterdiği performansla dikkatleri çeken skorer oyuncu, 32 yaşında ve 1.96 boyunda. 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda görev yapabilen Penney, kariyerinde kısa süreli kontratlarla Miami Heat ve Los Angeles Clippers formaları da giymişti. Deneyimli oyuncu, Avrupa kariyerinde ise; Gran Canaria, Maccabi Tel-Aviv, Zalgiris Kaunas ve Alba Berlin takımlarında da görev yapmıştı..

Geçtiğimiz sezon Fuenlabrada forması ile ACB Ligi'nde 28, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 14 maçta görev almıştı. ACB Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 24.6 dakika sahada kalan deneyimli şutör, bu maçlarda; 14.1 sayı, 2.2 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları yakalarken, FIBA EuroChallenge Cup'ta oynadığı maçlarda ise ortalama 18.7 dakika sahada kalarak; 12.4 sayı, 1.4 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile mücadele etmişti..

Yeni sezona Ercüment Sunter yönetiminde girecek olan TED Ankara Kolejliler, dış transferde daha önce de; Nedim Yücel, Jovo Stanojevic, Murat Kaya, Vanja Plisnic ve Caner Erdeniz ile anlaşma sağlamış, geçtiğimiz sezon da kadrosunda yer alan Berent Kavaklıoğlu ile de sözleşme yenilemişti..
Kirk Penney, TED Kolejliler'de. Kirk Penney, TED Kolejliler'de. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 15:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.