Advertisement

Pope Olmadı, İbre Mangano'da

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta prensip anlaşmasına vardığı Herb Pope ve Leon Williams transferlerinden vazgeçti. Antalya ekibi, bir diğer ABD'li pivot Greg Magnano ile anlaşma sağladı..

Yale mezunu olan Greg Magnano, 23 yaşında ve 2.09 boyunda. Genç uzun, sezonu da; 18.2 sayı, 9.6 ribaund ve 2.2 blok ortalamalarıyla tamamlamıştı..

Öte yandan Antalya ekibinin Herb Pope transferinden vazgeçmesinde ise, oyuncunun sağlık problemleri sebep gösterildi. Bu gelişme üzerine Pope'un bağlı olduğu menajerlik şirketi EMPA Sports, oyuncunun herhangi bir sağlık problemi olmadığını söyleyerek şu açıklamayı yayınladı:

"Basketbol kamuoyunun dikkatine;

Oyuncumuz Herb Pope’un sağlık durumu ile ilgili olarak bazı basketbol sitelerinde çıkan haberin sunumunda tercih edilen bize göre ‘etik dışı’ yöntem, oyuncunun olası Türkiye kariyeri öncesinde kendisi ile ilgilenen kulüp yöneticilerinin gereksiz bir soru işareti hissetmelerine neden olmuştur. Nitekim Herb Pope için imza aşamasında olduğumuz Antalya BŞB kulübü bu haber sonrasında gereksiz tutumlar içerisine girmiş ve transfer gerçekleşmemiştir.

Bundan birkaç yıl önce oyuncunun yaşadığı sağlık sıkıntısının sanki şimdi de halen geçerliymiş gibi servis edildiği haberlerde nedense oyuncunun son 3 sezonda tam 93 maçta forma giydiği ve her sezon başında da detaylı sağlık kontrollerinden geçip, NCAA yönetiminden onay aldığı gerçeği ile ilgili tek bir cümle geçilmemiştir.

Empa Sports olarak oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran şirket olduğumuzdan ötürü, basketbol kamuoyunu Herb Pope’un en güncel sağlık raporu ile bilgilendirmek de boynumuzun borcudur. Herb Pope’un bir Harvard doktoru olan aynı zamanda da Boston Celtics’in takım kardiyolojisti olan Dr. Frederick Basilico imzalı sağlık raporu ekte sunulmuştur. Raporda oyuncunun herhangi bir sağlık sorunu ya da basketbol oynamasına engel bir durumun olmadığı açıkça belirtilmiştir.

Umuyoruz ki bu rapor da medyada kendisine yer bulur ve kendi araştırma yetisi olmadığı için kulaktan dolma bilgilerle kararına yön veren kişilerin kafasındaki gereksiz soru işaretleri de ortadan kalkmış olur.

Bilgilerinize..

EMPA Sports"
Pope Olmadı, İbre Mangano'da Pope Olmadı, İbre Mangano'da Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.