Advertisement

Ege Mala, Babasının İzinde.

Karşıyaka'nın 15 yaşında Salihli’de bulduğu ve Türk basketbolunun vitrinine çıkardığı çiftçi bir ailenin evladı olan Nihat Mala’nın 16 yaşındaki oğlu Ege, aldığı basketbol eğitimi sayesinde ABD’de tam burslu okuyacak. Ege, NBA’e giden en kestirme yol olan NCAA’de forma giyecek..

Karşıyaka’nın henüz 15 yaşındayken Türk basketboluna armağan ettiği Nihat Mala’nın oğlu Ege Mala da babasının izinden gidiyor. Ama daha pürüzsüz bir yoldan... Salihlili çiftçi bir ailenin çocuğu olarak tarlada keşfedilip başarı merdivenlerini tırmanan babası Nihat Mala’nın aksine, küçük yaştan itibaren ciddi bir basketbol eğitimi almış olarak...

16 yaşındaki Ege Mala, ABD’nin prestijli üniversitelerinden California-Irvine’da basketbol bursuyla okuyup, dört yıl boyunca Amerikan üniversite ligi olan NCAA’de forma giyecek. Karşıyaka’nın 1987’de çifte şampiyonluk yaşayan efsane kadrosunda forma giyen Nihat Mala, kendisinin de oğlu Ege’yle aynı yaşta ABD’ye gittiğini hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Basketbol Federasyonu beni 1986’da ABD’ye götürmüştü. Amerikalı antrenörlerin gözetiminde çalışıp, kolej takımlarıyla maçlar oynadık. O kısa seyahat bile dünyamı değiştirmeye yetmişti. Oğlum Ege, Cal-Irvine Üniversitesi’nden tam burs aldı. Hem basketbola devam edecek hem eğitimini sürdürecek.”

Mala ailesi, Ege’nin Şubat ayında okula yaptığı ziyarette tanıştığı, önümüzdeki sezon takım arkadaşı olacak Mike Best’i İzmir’de ağırladı. Cal-Irvine’daki ilk yılını bitiren Mike Best, Ege’yle birlikte İzmir’de hem antrenman hem de tatil yapma fırsatı buldu. Önümüzdeki yıl takımda yurtdışından gelen tek oyuncunun Ege olacağını söyleyen Best, “Ege’nin bizde yabancılık çekeceğini sanmıyorum. Okulumuzun bulunduğu Irvine güzel bir bölge. Ege sayesinde gelecek yıl Türkiye’den de takipçilerimiz olacağı için heyecanlıyız” diye konuştu.

Kendi yaş grubunda milli takım kadrosunda yer alan Ege Mala, ilkokuldan itibaren basketbol bursuyla ABD’ye gitmenin hayalini kurduğunu söyledi. Henüz 5. sınıftayken günlüğüne “ABD’de basketbol oynayacağım” yazdığını belirten Ege; “Çok küçük yaşta kurulan bir hayalin gerçeğe dönmesi harika bir olay. Lise son sınıfa geçmeden önce ABD’den bazı okullarla temasa geçmiştik. Eski antrenörlerden Necmi Ton’un oğlu Ali Ton, Cal-Irvine’da asistan koçluk yapıyor. Gönderdiğim maç DVD’lerini izleyip, beğenmişler. Şubat ayında yaptığımız ziyarette çok sıcak davrandılar. Artık hedefim NCAA’de 4 yılımı en iyi şekilde geçirip, NBA’e seçilmek. Aynı zamanda iyi bir eğitim almak” dedi.


Haber: Ulaş Sağ
Ege Mala, Babasının İzinde. Ege Mala, Babasının İzinde. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.