Advertisement

A Milli Takım’ın Aday Kadrosu Açıklandı

A Milli Erkek Basketbol Takımımızın, ülkemizi 4-22 Eylül 2013 tarihleri arasında Slovenya’nın ev sahipliği yapacağı 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda temsil etme hedefi ile mücadele edeceği EuroBasket 2013 Elemeleri için belirlenen aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, TBF Asbaşkanları Metin Şahin, İmran Işıldar, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF yetkilileri ile çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 12 Dev Adam’ın 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’na hazırlık programı da paylaşıldı.

TBF Başkanı Turgay Demirel, EuroBasket 2013 Elemeleri için 12 Dev Adam'ın başantrenörlüğünü Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic'in üstleneceğini anlatırken, “Milli Takımımızı en üst düzeyde bir başantrenörün yönetmesi anlamında yurtdışında da girişimlerde bulunduk. Özellikle Los Angeles Lakers’ın yardımcı antrenörü Messina’nın gelmesi ve Milli Takımımızı çalıştırması söz konusuydu. Menajeri ile yaptığımız görüşmelerde ‘Türkiye’ye gelmesi durumunda Milli Takımı seve seve çalıştırabileceğini, ancak bunun bu yaz olamayacağını’ söylemiş ve ‘Oyuncuları tanımadığı için ülkemizde bir sezon çalıştıktan bunu yapmasının daha doğru olacağını’ ifade etmişti. Biz de gelişmeleri takip ederek karar vermek için bu süreci uzattık. Fakat daha sonra Messina’nın CSKA ile anlaşması üzerine Avrupa Şampiyonası Elemeleri için teknik koordinatörümüz Tanjevic’e 3 aylık sürede yeniden başantrenörlük görevi yapması için ricada bulunduk. Biliyorsunuz kendisi sağlık sorunları da yaşamıştı. Bu konuda fedakârlık yapması, bizi yalnız bırakmaması ve görevi kabul etmesi bizim açımızdan olumlu oldu” diye konuştu.

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Ay-Yıldızlılarımızın 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri aday kadrosunun genç ve yetenekli oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, "Diğer oyuncularımızla konuştuğumuzda bizden izin istediler. Bu konuda da haklılar, çünkü epey yorulmuşlardı. Klasikleşen ilk beş oyuncularımız; Ömer Onan, Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Kerem Tunçeri’nin yanı sıra Kerem Gönlüm de izin istedi. Oğuz Savaş da sakatlığı nedeniyle maalesef kadroda yer alamadı. Bu oyuncular yıllardır Milli Takım'ı sırtlayan isimler. Hepsi bir takım mazeretlerle bizlere geldiler ve başkanımızla da konuştup izin aldılar. Fakat yine de kadroya baktığımızda gerçekten çok yetenekli ve bu şansı kullanabilecek oyunculardan kurulu olduğnu görüyoruz. Geleceğin iskeletini oluşturacak bir Milli Takım var. Bu oyuncuları burada görmek ve onlara tecrübe kazandırmak önemli" dedi.

TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da A Milli Takımımızın hazırlık ve maç programı hakkında detaylı bilgiler verirken, "A Milli Takımımız dört hazırlık turnuvası yapacak ve toplamda da 9 maç oynayacak. Bunlardan ilki Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılacak ve 24-26 Temmuz’da Ukrayna, Bulgaristan ve Polonya ile üç gün serecek bir dörtlü turnuvamız olacak. Bazı turnuvalarımız ise yenenler ve yenilenler şeklinde olacak. Bunlardan bir tanesi 2-3 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak olan adidas İstanbul Cup. Burada Almanya, Finlandiya ve İran mücadele edecek. İki günlük bir turnuva olacak. Daha sonra Milli Takımımız, Belgrad’a gidecek. 8-9 Ağustos’ta Sırbistan’da Slovenya ile oynayacak. Bu maçı kazanırsak, Sırbistan ve Macaristan maçının galibiyle oynayacağız. Son olarak da Almanya'da bir turnuvamız var. Bu, Milli Takımımızın son yıllarda sürekli katıldığı bir turnuva. İki gün sürecek ve biz Polonya ile oynayacağız. Kazanmamız durumunda da Almanya-Finlandiya maçının galibiyle karşılaşacağız. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ise grubumuzda İtalya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya ve Portekiz bulunuyor. Buradaki maçlarımız 18 Ağustos’ta başlıyor ve 11 Eylül’e kadar devam ediyor. İlk maçımızı 18 Ağustos’ta Beyaz Rusya ile içeride oynayacağız. Elemelerdeki mücadelemiz 11 Eylül’deki Çek Cumhuriyeti maçıyla sonuçlanacak. Bizim içeride oynayacağımız maçlarımızın sıralaması da Ankara, Ankara, Kayseri ve İstanbul şeklinde olacak. Ankarada’daki maçlarımızı Ankara Spor Salonu'nda; Kayseri’deki maçımızı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi 'nde; İstanbul’da ise Ülker Sports Arena’da oynayacağız. Umarım bu dört maçımızı tamamladıktan sonra Slovenya’da düzenlencek olan EuroBasket 2013'e katılma hakkı kazanırız" diye konuştu.


A Milli Takımımızın, Eurobasket 2013 elemeleri aday kadrosu şöyle;

Ender Arslan (1.90 - Guard - 1983) Galatasaray Medical Park
Doğuş Balbay (1.87 - Guard - 1989) Anadolu Efes
İbrahim Yıldırım (1.89 - Guard - 1990) Bandırma Kırmızı
Sinan Güler (1.92 - Guard - 1983) Anadolu Efes
Hüseyin Göksenin Köksal (1.95 - Guard - 1991) Galatasaray Medical Park
Can Maxim Mutaf (1.90 - Guard - 1991) Mersin Büyükşehir Belediyesi
Birkan Batuk (1.96 - Forvet - 1990) Pınar Karşıyaka
Cenk Akyol (1.98 - Forvet - 1987) Anadolu Efes
Serhat Çetin (1.97 - Forvet - 1986) Beşiktaş Milangaz
Emir Preldzic (2.05 - Forvet - 1987) Fenerbahçe Ülker
Barış Hersek (2.07 - Power Forvet - 1988) Beşiktaş Milangaz
İzzet Türkyılmaz (2.14 - Power Forvet - 1990) Banvit
Osman Gökhan Şirin (2.06 - Power Forvet - 1990) Anadolu Efes
İlkan Karaman (2.07 - Power Forvet - 1990) Pınar Karşıyaka
Furkan Aldemir (2.07 - Power Forvet - 1991) Galatasaray Medical Park
Enes Kanter (2.10 - Pivot - 1992) Utah Jazz
Semih Erden (2.11 - Pivot - 1986) Cleveland Cavaliers
Sertaç Şanlı (2.12 - Pivot - 1991) Galatasaray Medical Park
Dusan Cantekin (2.21 - Pivot - 1990) Mega Vizura
A Milli Takım’ın Aday Kadrosu Açıklandı A Milli Takım’ın Aday Kadrosu Açıklandı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 15:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.