Advertisement

Tofaş'ın Yeni Skoreri Burtt

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Tofaş, sezonu Ukrayna ekibi Dnipro'da tamamlayan ABD'li guard Steven Burtt ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı. Aynı zamanda Ukrayna vatandaşlığına da geçen Burtt, Ukrayna milli takımı kadrosunda da yer alıyor..

28 yaşındaki ve 1.85 boyundaki Steven Dwayne Burtt Jr, sokak basketbolu konusunda da önemli bir kariyere sahip. Avrupa kariyerine 2006 sezonunda Yunan ekibi Olympiada Patras takımında başlayan Burtt, ardından kısa süreli olarak Portekiz ekibi Sporting Lisbon ve İtalyan ekibi Novara'da forma giymişti. Ardından sırasıyla; Ironi Ashkelon, ViveMenorca, Apollon Limassol ve Ferro takımlarında kısa süreli forma giyen ABD'li skorer, son iki sezondur formasını giydiği Dnipro takımında ise kariyerinin zirvesine ulaştı..

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Ukrayna milli takımı kadrosunda yer alan deneyimli combo-guard, bu sezon ise takımı Dnipro ile Ukrayna Ligi'nde 40, VTB Ligi'nde ise 3 maçta forma giymişti. VTB Ligi'nde görev yaptığı 3 maçta ortalama 28.3 dakika sahada kalan Burtt, bu maçlarda; 21.3 sayı, 3 ribaund ve 3.7 asist ortalamaları yakalarken, %67 ile üçlük atmayı başarmıştı. Ukrayna Ligi'nde görev yaptığı 40 maçta ise ortalama 32 dakika sahada kalan skorer oyuncu, bu maçlarda ise; 18.9 sayı, 3.1 ribaund ve 5.1 asist ortalamaları yakalamıştı..

Bilindiği gibi Bursa ekibi, daha önce de ABD'li power forvet Joshua Heytvelt ile anlaşma sağlamıştı..
Tofaş'ın Yeni Skoreri Burtt Tofaş'ın Yeni Skoreri Burtt Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.