Advertisement

Uşak Sportif, Yiğitcan Turna ile imzaladı.

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Uşak Sportif, dış transferde ikinci hamlesini de gerçekleştirdi ve geçtiğimiz sezonu Bandırma Kırmızı'da tamamlayan guard Yiğitcan Turna'yı renklerine bağladı.

İmza töreninin ardından konuşan Kulüp Menajeri Fatihhan Erdoğan, yaptığı açıklamada, yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, geçen sezon Türkiye Basketbol İkinci Ligi ekiplerinden Bandırma Kırmızı'da forma giyen 26 yaşındaki oyun kurucu Yiğitcan Turna ile anlaştıklarını belirtti. Geçtiğimiz sezon Bandırma Kırmızı formasıyla TB2L'de 31 maça çıkan 1.88'lik guard, bu maçlarda ortalama 32 dakika sahada kalarak; 11.2 sayı, 3.7 ribaund, 3.7 asist ve 1.5 top çalma ortalamaları yakalamıştı. 

Hatırlanacağı gibi Uşak Sportif'in ilk dış transferi ise geçtiğimiz sezonu Türk Telekom'da tamamlayan 31 yaşındaki ve 2.00 boyundaki deneyimli forvet Alper Saruhan olmuştu. Öte yandan, geçtiğimiz sezon da Uşak Sportif forması giyen ABD'li skorer guard/forvet Justin Anthony Carter'ın sözleşmesini bir yıl uzattıklarını bildiren Erdoğan, iç ve dış transfer görüşmelerinin sürdüğünü, iyi bir takım kurmaya çalıştıklarını kaydetti. Geçtiğimiz sezon TB2L sayı krallığında üçüncü sırada yer alan 26 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Carter, forma giydiği 40 maçta ortalama 34.2 dakika sahada kalarak; 20.5 sayı, 6.7 ribaund ve 3.5 asist ortalamaları tutturmuştu.
Uşak Sportif, Yiğitcan Turna ile imzaladı. Uşak Sportif, Yiğitcan Turna ile imzaladı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.