Advertisement

Turkish Airlines Euroleague'de Gruplar Belirlendi

Turkish Airlines Euroleague’in 2013-2014 normal sezon grupları, bugün çekilen kuranın ardından belirlendi. Temsilcilerimiz, zorlu gruplarda önemli rakiplerle eşleşti.

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen kura çekiminde, temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker A, Anadolu Efes B, Galatasaray Liv Hospital ise C grubunda yer alırken, kura çekimine eleme turundan katılan Banvit ise CEZ Basketball ile eşleşti. 

Zeljko Obradovic hamlesiyle yeni sezona da iddiali giren Fenerbahçe Ülker, A Grubu'nda; FC Barcelona (İspanya), CSKA Moskova (Rusya), Budivelnik Kiev (Ukrayna), Partizan MT:S Belgrade (Sırbistan) ve JSF Nanterre (Fransa) ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz sezon Final-Four şansını son anda kaçıran Anadolu Efes, B Grubu'nda; Real Madrid (İspanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Brose Baskets Bamberg (Almanya), Emporio Armani Milano (İtalya) ve Strasbourg'la (Fransa) eşleşti.

Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray Liv Hospital'ın C Grubu'ndaki rakipleri ise; BC Olympiakos (Yunanistan), Montepaschi Siena (İtalya), Unicaja Malaga (İspanya), Stelmet Zielona Gora (Polonya) ve Bayern Münih (Almanya) oldu.

Turkish Airlines EuroLeague'de D Grubu ise; Panathinaikos (Yunanistan), Maccabi Electra (İsrail), Laboral Kutxa Baskonia (İspanya), Lokomotiv Kuban (Rusya), Crvena Zvezda Telekom Belgrade (Sırbistan) ve eleme turundan gelecek takım şeklinde oluştu.

Ön eleme turuna katılarak EuroLeague bileti arayacak olan temsilcimiz Banvit ise Çek Cumhuriyeti'nden CEZ Basketball ile eşleşti. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından, gruplara yükselecek son ekip belirlenecek. Banvit, CEZ Nymburk'u elediği taktirde, Rus ekibi Khimky ile Belçika ekibi Telenet Oostende arasında oynanacak maçın galibi ile ikinci turda karşılaşacak.
Turkish Airlines Euroleague'de Gruplar Belirlendi Turkish Airlines Euroleague'de Gruplar Belirlendi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.