Advertisement

Türk Telekom'da Beş İmza

Türk Telekom, daha önce anlaşma sağladığı 5 oyuncu ile daha resmi sözleşme imzaladı. Başkent ekibinden yapılan açıklamaya göre, daha önce anlaşma sağlanan; Kerem Tunçeri, Cemal Nalga, Fırat Töz, Murat Kaya ve Luksa Andric ile resmi sözleşme imzalandı.

Kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde;

Sezona Turkish Airlines Euroleague’de başarılı olacak bir kadro oluşturma hedefiyle başlayan Türk Telekom Basketbol Takımı, transfer bombalarını patlatmaya devam ediyor. Hırvatistan Basketbol Milli Takımı eski Baş Antrenörü Josip Vrankovic’in takımın başına getirilmesinin ardından Hüseyin Beşok, Fikret Can Akın ve Ümit Sonkol’un transferini açıklayan Türk Telekom beş önemli oyuncuyu daha renklerine kattı. Deneyimli oyun kurucu Kerem Tunçeri’nin yanı sıra Cemal Nalga, Fırat Töz, Murat Kaya ve Luksa Andriç’i renklerine bağlayan Türk Telekom, sezon öncesi transferlerin devam edeceğini açıkladı.

Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Asbaşkanı Şükrü Kutlu, Türk Telekom Basketbol Takımı kadrosunu milli formayı terletmiş değerli oyuncularla takviye ettiklerini söyleyerek Euroleague hedefini gerçekleştirecek isteğe ve deneyime sahip oyuncuları bir araya getirdiklerini ve iyi bir ekip ruhu yakalayacaklarına inandıklarını belirtti.

Josip Vrankovic’in yeni oyuncuların da katılımıyla iyi ve güçlü bir takım oluşturacağını ifade eden Kutlu: “Yeni transferlerimizle önümüzdeki sezon için hazırlıklarımızı önemli bir noktaya getirdik. Hazırlık kampı ve sonrasında takımın ihtiyaçları ve varsa eksikleri görülecektir. Bunlardan bağımsız olarak bize katkı sağlayacağını düşündüğümüz isimlerle temas halindeyiz. Sezon öncesinde yeni isimler aramıza katılabilir” dedi.

Kerem Tunçeri Hakkında:
1979 doğumlu 1.91 boyundaki oyun kurucu Galatasaray’ın altyapısında yetişti. Anadolu Efes, Triumph Lyubertsy, Real Madrid, Beşiktaş, Ülkerspor ve Galatasaray formaları giyen Tunçeri Türk Milli Takımı’nda da önemli görevler üstlendi. Asist Krallığı ve ligin En Değerli Oyuncusu unvanlarına sahip olan Kerem Tunçeri’nin kariyerinde İspanya ve ULEB Cup Şampiyonlukları da bulunuyor. Euroleague’de toplam 160 kez forma giyen Kerem Tunçeri bu maçlarda 944 sayı kaydederken, 5.9 sayı ve 3 asist ortalaması yakaladı.

Cemal Nalga Hakkında:
16 Eylül 1987 doğumlu Türk basketbolcu Cemal Nalga, kariyerine İzmirspor'da başladı. Povit pozisyonunda oynayan oyuncu, Galatasaray Cafe Crown, ALBA Berlin, Lietuvos Rytas, Banvit ve Beşiktaş takımlarında oynamıştır. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen oyuncu, 2012 – 2013 sezonunda Türkiye Basketbol Liginde 21 maçta forma giymiş, 4,8 sayı, 4,1 rebound, 0,6 asist yapmıştır. Genç basketbolcu 2012- 2013 Eurolig’de ise 11 maçta oynamıştır.

Fırat Töz Hakkında:
Basketbola İzmirspor altyapısında başlayan 1991 doğumlu genç oyun kurucu, Konya Selçuk, Olin Edirne, Tofaş, Tuborg Pilsener ve İzmirspor formaları giydi. Birçok kez altyapı milli takımlarda forma giyen 1.88 boyundaki Töz 2011’de İspanya'da gerçekleştirilen 2011 FIBA Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası'na katılan Türkiye 20 Yaş Altı Erkek Millî Basketbol Takımı'nın kadrosunda yer aldı. Turnuvada maç başına 2,3 sayı 1,4 ribaund 1,2 asist ortalaması tutturdu.

Luksa Andriç Hakkında:
1985 Dubrovnik doğumlu Hırvat pivot Luksa Andric, basketbol kariyerine Dubrovnik takımında başladı. 2001-02 sezonunda Dubrovnik ile profesyonel olan 2.10 boyundaki genç oyuncu, kısa süre içerisinde Hırvatistan’ın en önemli basketbol kulübü Cibona Zagreb’e transfer oldu. Zagreb'de 4 lig, 1 de kupa şampiyonluğu yaşayan Andric, son yedi sezondur Euroleague seviyesinde forma giyiyor.
2010 yılında Galatasaray’a transfer olan Andric, ülkemizde 2 yıl başarıyla ter döktükten sonra yeniden Hırvatistan’a dönerek Cedevita Zagreb takımının oyuncusu oldu.
Andric, 2012-13 Euroleague sezonunda ise maç başına 7,5 sayı ve 1,9 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Murat Kaya Hakkında:
Profesyonel basketbol kariyerine 2000 yılında Büyük Kolej’de başlayan Murat Kaya, oyuncu kurucu pozisyonunda görev alıyor. 6 yıl boyunca Büyük Kolej’de oynayan Kaya, 2006 yılında Galatasaray’a transfer oldu. Daha sonra sırasıyla Bornova ve Hacettepe takımlarının formasını giydi. Zaman zaman A milli formayı da giyen Kaya, geçtiğimiz sezonu Ankara’da Ted Kolejliler takımında geçirdi. Burada oynadığı 28 maçta 6 sayı ve 2 asist ortalaması yakaladı.
Türk Telekom'da Beş İmza Türk Telekom'da Beş İmza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.