Advertisement

Olin Edirne'den Üç Transfer

Takımın başına deneyimli antrenör Cem Akdağ'ı getirdikten sonra kadro oluşturma çalışmalarına başlayan Olin Edirne, üç önemli takviye gerçekleştirdi. Daha önce eski oyuncusu olan tecrübeli forvet Reha Öz'ü renklerine bağlayan Edirne ekibi, Darius Washington, Erol Can Çinko ve Can Korkmaz ile de birer sezonluk anlaşma sağladı. 

Ülkemizde daha önce 2009-2010 sezonunda Galatasaray, 2011-2012 sezonunda ise Türk Telekom formaları giyen ABD'li guard Darius Myron Washington, 28 yaşında ve 1.88 boyunda. Makedon pasaportuna da sahip olan Memphis mezunu combo-guard, 2006-2007 sezonunda 18 maçlık bir süre San Antonio Spurs kadrosunda yer almış ve bu maçlarda ortalama 8.1 dakika sahada kalarak 2.9 sayı ortalaması yakalamıştı. Kariyeri boyunca; PAOK, CEZ Nymburk, Austin Toros, San Antonio Spurs, Aris, Ural Great Perm, Galatasaray, Lottomatica Roma, Piratas de Quebradillas, Türk Telekom ve Hapoel Eliat formaları giyen ABD'li oyuncu, son olarak Fransız ekibi Le Mans'da görev yaptı. Geçtiğimiz sezon Hapoel Eliat'ta başlayan ve 6 maçta forma giydikten sonra Le Mans'a transfer olan deneyimli oyuncu, Fransa Ligi'nde 14 maçta oynadı. Fransa Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 31.6 dakika sahada kalarak; 15.1 sayı, 3.7 ribaund ve 3.8 asist ortalamaları tutturmuştu.

Edirne ekibinin anlaşma sağladığı bir diğer isim ise Erol Can Çinko. 22 yaşındaki ve 1.93 boyundaki forvet, geçtiğimiz sezon Banvit kadrosunda yer alıyordu. Daha önce Bandırma Kırmızı forması da giyen Erol Can, geride kalan sezon Beko Basketbol Ligi'nde 19 maçta, ULEB Euro Cup'ta ise 1 maçta görev yapmıştı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 8.3 dakika sahada kalan genç oyuncu, sezonu da; 3.1 sayı, 0.7 ribaund ve 0.5 asist ortalamalarıyla tamamlamış, Euro Cup'ta oynanan Azovmash mücadelesinde ise 11 dakika sahada kalarak mücadeleyi 1 asistle tamamlamıştı.

Olin Edirne'nin prensip anlaşmasına vardığı ancak henüz resmi sözleşme imzalamadığı bir diğer isim ise Galatasaray Liv Hospital forması giyen genç oyun kurucu Can Korkmaz. Daha önce Pertevniyal ve Darüşşafaka formaları ile TB2L'de mücadele eden 21 yaşındaki ve 1.88 boyundaki Korkmaz, geride bıraktığımız sezonda Galatasaray formasıyla ligde 17 maçta görev yaptı. Oynadığı maçlarda ortalama 6.3 dakika sahada kalan genç guard, sezonu da; 2.2 sayı, 0.7 ribaund ve 0.6 asist ortalamasıyla kapatmıştı. Can Korkmaz, takımının sahasında Türk Telekom'u 89-73 mağlup ettiği maçta 20.55 dakika sahada kalmış ve mücadeleyi 3/6 üçlük isabetiyle; 11 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile noktalayarak en parlak performansını sergilemişti.
Olin Edirne'den Üç Transfer Olin Edirne'den Üç Transfer Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.