Advertisement

Can ve Nikolay, Royal Halı Gaziantep'te

Yeni sezon öncesi transferin hareketli takımlarından olan Royal Halı Gaziantep, yerli oyuncu rotasyonuna 2 takviye daha gerçekleştirdi. Gaziantep ekibi, geçtiğimiz sezonu Türk Telekom'da tamamlayan oyun kurucu Can Uğur Öğüt ve son iki sezondur İstanbul Büyükşehir Belediyesi forması giyen Nikolay Pastal'ı renklerine bağladı.

Malatya Dilekspor altyapısından yetişen ve ardından son 7 sezondur Türk Telekom forması giyen Can Uğur Öğüt, özellikle önceki sene Genç Telekom takımıyla TB2L'de gösterdiği performansla dikkatleri çekmişti. Özellikle hızı ve hırslı oyunuyla öne çıkan 21 yaşındaki ve 1.78 boyundaki Öğüt, geride bıraktığımız sezonda Türk Telekom formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 30 maçta görev yaptı. Oynadığı bu maçlarda ortalama 14 dakika sahada kalan genç guard, sezonu da; 3.7 sayı, 1.7 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla tamamladı.

30 yaşındaki ve 2.02 boyundaki deneyimli power forvet Nikolay Pastal ise geçtiğimiz sezon TB2L ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi forması giyiyordu. Daha önce TBL'de Antbirlik ve TED Ankara Kolejliler'de forma giyen Pastal, TB2L'de ise; Pertevniyal, Gelişim Koleji, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi formaları da giymişti. Geride bıraktığımız sezon TB2L'de 33 maçta oynayan Nikolay Pastal, ortalama 15.3 dakika sahada kaldığı sezonu da; 5.2 sayı ve 3.2 ribaund ortalamalarıyla tamamladı.

Yeni sezona Aziz Bekir yönetiminde iddialı bir kadroyla girecek olan Royal Halı Gaziantep, daha önce dış transferde; Serkan Erdoğan, Oliver Stevic, Dejan Borovnjak, Aliaksandr Kudrautsau, Stanley Burrell, Emre Bayav ve kiralık olarak Sertaç Şanlı ile anlaşma sağlamış, iç transferde ise; Mutlu Akpınar, Erden Eryüz, Murat Göktaş ve Görkem Sönmez ile yola devam kararı almıştı.
Can ve Nikolay, Royal Halı Gaziantep'te Can ve Nikolay, Royal Halı Gaziantep'te Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.