Advertisement

Luksa Andric, Türk Telekom'da.

Transferde önemli hamleler yapan Türk Telekom, ilk yabancı transferini de gerçekleştirdi ve bir dönem ülkemizde Galatasaray formasıyla da izlediğimiz Hırvat pivot Lukša Andrić'i renklerine bağladı. Açıklama, oyuncunun menajeri Misko Raznatovic'ten geldi..

Profesyonel kariyerine KK Dubrovnik'te başlayan 28 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Hırvat milli pivot, ardından sırasıyla; Cibona Juniors, KK Dubrava, Cibona Zagreb ve Galatasaray forması giydikten sonra 2012-2013 sezonunda Cedevita Zagreb takımı kadrosunda yer aldı. 2009 yılında Pescara'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Hırvat milli takımında da görev yapmış olan Lukša Andrić, geride bıraktığımız sezonda Cedevita Zagreb formasıyla Hırvat Ligi'nde 15, Turkish Airlines EuroLeague'de 10, Adriyatik Ligi'nde ise 19 maçta görev yaptı. Hırvat Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 16.9 dakika sahada kalan Hırvat pivot, sezonu; 7.7 sayı ve 3.3 ribaund ortalamalarıyla tamamlarken, Euroleague'de ise ortalama 17.1 dakika sahada kalarak; 7.5 sayı ve 4.1 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Adriyatik Ligi'nde süre aldığı 19 maçta ortalama 18.6 dakika sahada kalan Andrić, burada ise sezonu; 9.6 sayı ve 4 ribaund ortalamalarıyla kapattı.

Hırvat coach Josip Vrankovic ile anlaşan Türk Telekom, dış transferde; Hüseyin Beşok, Can Akın, Polat Kaya, Kerem Tunçeri, Cemal Nalga ve Ümit Sonkol'u kadrosuna katmış, geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan; Tunahan Dikmen, Deniz Can Çevik ve Mustafa Baki Görür ile de yola devam kararı almıştı.
Luksa Andric, Türk Telekom'da. Luksa Andric, Türk Telekom'da. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.