Advertisement

Trabzonspor Basketbol'da Son Gelişmeler

Geçtiğimiz sezon TB2L'de şampiyon olarak yeniden Beko Basketbol Ligi'ne yükselen fakat henüz yeni sezon için yapılanma adına herhangi bir adım atamayan Trabzonspor Basketbol'daki son gelişmeleri, TrabzonBasket.com sitesi paylaştı. Sponsor sorununu daha önce de olduğu gibi yine Medical Park ile çözmeye yakın olan Bordo-Mavili ekiple ilgili yayınlanan haberin içeriği şu şekilde;


Yeni genel kurulunu yapacak olan Trabzonspor Basket’te önemli gelişmeler yaşanırken, kulübün geleceği ve hedefleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Gün içerisinde Trabzonspor Kulübü adına Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yapmış olduğu açıklamada, Trabzonspor Basket’te Mehmet Yiğit Alp ve ekibinin görevi bırakıp Medical Park’ın sponsorluğunda Muharrem Usta ve ekibinin görevi devralacağını açıklamıştı.

YİĞİT ALP VE EKİBİ BIRAKIYOR

Trabzonspor Basket’i kapanmanın eşiğinden alıp, maddi imkansızlıklar nedeniyle küme düşmelerine rağmen bırakmayıp takımı tekrar Beko Basketbol Ligi’ne çıkaran Mehmet Yiğit Alp ve ekibi görevi bırakıyor.

Muharrem Usta ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamış olsaydı Yiğit Alp ve ekibi düşük bütçeyle yola devam edeceklerdi. Ancak son yaşanan gelişmeler sonunda Yiğit Alp ve ekibi  görevi Muharrem Usta ve ekibine bırakıyor.

YENİ BAŞKAN ABİŞ HOPİKOĞLU

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Muharrem Usta ve ekibi Trabzonspor Basket’te yeni yönetimi oluşturma çalışmalarına hız verdiler. Çalık grubunda görev yapan ve Saner Ayar döneminde Trabzonspor Basket Yönetim Kurulu üyeliği yapan Abiş Hopikoğlu’nun TS Basket Başkanı olacağı yeni yönetim biçimlenmeye başladı.

Muharrem Usta  ve yeni başkan Abiş Hapikoğlu’nun organize ettiği Trabzonspor Basket yönetimi 15 kişiden oluşacak. Yeni yönetimde 11 kişilik İstanbul kanadında olacak olan isimlerin yanında, Trabzon kanadında Ceyhun Eskici (Trabzonspor Basket eski yöneticisi), Bora Numanoğlu (Edward’s Coffee ve Chef Edwards’ın sahibi), Mehmet Alemdağ (Trabzonspor Basket’in altyapıdan yetişmiş oyuncusu, eski takım kaptanı ve eski takım menajeri) ve Hasan Aktaş (BEYMAR marketlerin Sahibi) gibi isimler olacak.

SPONSOR MEDİCAL PARK

Geçmişte Trabzonspor Basket’in sponsorluğunu yapan ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle sponsorluktan çekilen Medical Park, yeni yönetimle birlikte Trabzonspor Basket’in yeni sponsoru oldu.

BÜTÇE, BORÇLAR VE ÖDEMELER

Kulübün bütçesi daha önceleri de kamuoyuna yansıdığı gibi 10 Milyon TL olacağı söyleniyor. Bir diğer deyişle de; Beko Basketbol Ligi’nde sıkıntı yaşamayacak bir bütçe hedefi var.

Trabzonspor Basket’in geçmişten gelen ve mevcut sezondaki şampiyon takımın alacakları da dahil olmak üzere 3 Milyon TL civarında bir borcu bulunuyor. Yeni yönetimin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri de bu borçların kapatılması.

Kongre sonrası yapılacak olan çalışma ile öncelikle şampiyon takımın olmak üzere tüm borçların kapatılacağı belirtildi.

KOÇ, GENEL MENAJER VE OYUNCULAR

Yeni sezonda takımın koçunun ve Genel Menajerinin kim olacağı da ayrıca masaya yatırılacak olan konuların en başında bulunuyor. Mevcut takımın halen koç olarak Hasan Özmeriç, Genel Menajer olarak ise Cömert Küce ile sözleşmesi devam ediyor.

Yeni yönetimi bekleyen en büyük sıkıntılardan birisi de takım kurma noktasında geç kalınmışlığın yaşanması. Mevcut takımda halen sözleşmeleri devam eden Zuza, El-Amin, Önder, Erdem, Yunus ve Rasim gibi oyuncular bulunurken, yönetimin alacağı kararlar doğrultusunda koç ve Genel Menajer konusu netleştikten sonra mevcut oyuncuların durumu doğrultusunda transfer çalışmalarına başlanacak.

MUHARREM USTA'NIN AÇIKLAMALARI

Trabzonspor Basket'te yönetimi devralacak olan Muharrem Usta kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Trabzonspor Basket’in başkanlığını düşünmediğini belirtirken, takımı Beko Basketbol Ligi’ne çıkaran Mehmet Yiğit Alp ve ekibine de teşekkür etti.

Muharrem Usta’nın yaptığı açıklamalar şöyle;

"Trabzonspor basketbolun yarın yeni yönetimi seçilecek, takımı ŞAMPİYONLUĞA TAŞIYAN Sn.Mehmet Alp ve yönetimine Trabzonlular olarak teşekkür borçluyuz.

Trabzonspor baskete yeni seçilecek başkan ve yönetimine de şimdiden başarılar diliyoruz.. Bizlere düşen Trabzonspor'umuza ve Trabzonspor baskete destek olmaktır. Bir daha küme düşmeyecek, sağlam temellere oturacak Trabzonspor basket takımı ve kültürünün oluşmasını sağlamak hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türk basketbolunda kendini ispatlayan ve lige renk katan Trabzonspor basket takımını zevkle izlemek en büyük hayalimizdir. Benim Trabzonspor Basket'e başkan olmam söz konusu değildir. Biz memleketimize ve Trabzonspor'umuza,başarı yakalaması için her türlü destek olmaya çalışıyoruz.."


HEDEFLER VE EDİTÖR NOTU:

Yeni yönetimin ve özellikle Trabzon kanadındaki isimlerin ortak görüşlerini toparladığımızda ilk izlenimlerimiz; geçmişte yaşanılan sıkıntıları yaşamadan geleceğe sağlam adımlarla yürümek için en az 5 yıllık bir yapılanmanın hesaplarını yapmaları ki bu bizce de en doğru karar.

Yine aldığımız izlenim, geçmişten gelen borçların temizlenmesine yönelik yapılacak olan kararlı çalışma.

Hatırlanacağı üzere Mehmet Yiğit Alp döneminde geçmişe dönük ciddi borç ödemesi yapılmasına rağmen tamamı eritilememişti. Şimdi bu adım, Trabzon basketbolunun, ülke basketbol kamuoyunda geçmişten günümüze kadarki serüveninde sürekli gündemde kalan “Güvenilmez” kulüp imajını düzeltmek adına çok önemli bir hamledir. Öyle ki; kısa vade de bu kötü imajın düzeltilmesi belki de ülke basketbol kamuoyunda Avrupa hayallerinden bile olumlu izlenim bırakacağı gibi, Trabzon ve Trabzonspor Basket’i, basketbol adına bir çekim merkezi haline dönüştürecektir.

Haberimizi Celil Hekimoğlu’nun yıllar önce bir yemekte yaptığı “Tek hedefim; Trabzon Basketbolunun bir gün Avrupa kupalarında mücadele edecek duruma gelmesi” sözüyle noktalıyoruz.


İçerik: TrabzonBasket.com
Trabzonspor Basketbol'da Son Gelişmeler Trabzonspor Basketbol'da Son Gelişmeler Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.