Advertisement

Orhan Hacıyeva, Uşak Sportif'te.

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Uşak Sportif, önemli bir transfere daha imza atarak ligin başarılı oyuncularından Orhan Hacıyeva'yı renklerine bağladı.

Türk statüsünde olan ve aynı zamanda Azerbaycan milli takımı forması da giyen Hacıyeva, Türkiye kariyerinde daha önce; Pertevniyal, Darüşşafaka ve Türk Telekom formaları da giymişti. 24 yaşındaki ve 2.03 boyundaki başarılı power forvet, Aliağa Petkim forması ile geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde 16, FIBA EuroChallenge Cup ön eleme turunda ise 2 maçta forma giymişti. Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 19.5 dakika sahada kalan Hacıyeva, sezonu; 7 sayı ve 5.1 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. EuroChallenge Cup ön eleme turunda Kataja karşısında ise iki maçta ortalama 38 dakika sahada kalan Azeri asıllı oyuncu, bu maçlarda ise; 21 sayı ve 12 ribaund ortalama yakalamıştı.

Bu arada Kulüp Başkanı Serdar Sağıroğlu, transferle ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan uyruklu Orhan Aydın Haciyeva'nın yerli oyuncu statüsünde forma giyeceğini söyledi.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü, şimdiye kadar 6 transfer gerçekleştirdiklerini kaydeden Sağıroğlu, "Hırslı bir takım kurmaya özen gösteriyoruz. İstediğimiz oyuncuların büyük bölümüyle anlaştık" dedi. Uşak Sportif daha önce İbrahim Yıldırım, Alper Saruhan, Yiğitcan Turna ve Chris Warren ile anlaşmış, iç transferde ise ABD'li Justin Anthony Carter'ın sözleşmesini bir yıl uzatmıştı.
Orhan Hacıyeva, Uşak Sportif'te. Orhan Hacıyeva, Uşak Sportif'te. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.