Advertisement

Banvit, Prepelic İle Anlaşma Sağladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren ve gündemine önemli isimleri alan Banvit, son olarak genç Sloven guard Klemen Prepelič ile anlaşma sağladı. İlk olarak David Pick'in paylaştığı habere göre Bandırma ekibi, 2+1 yıllık sözleşme karşılığında Sloven skorer guarda 750 Bin Euro ödeyecek. Ayrıca Union Olimpija'ya ödenecek 250 Bin Euro bonservis bedeli  ile birlikte Sloven oyuncunun toplam maliyeti 1 Milyon Euro olacak..

Maribor doğumlu olan 21 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Prepelič, KK Branik Maribor'da başlayan kariyerine daha sonra Helios Domzale'de devam etmiş ve geçtiğimiz sene ise Union Olimpija ile 3  yıllık sözleşme imzalamıştı. 

Geride bıraktığımız sezonda Union Olimpija formasıyla Slovenya Ligi'nde 16, Turkish Airlines EuroLeague'de 10, Adriyatik Ligi'nde ise 26 maçta görev yaptı. Slovenya Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 23.2 dakika sahada kalan genç guard, sezonu; 7.3 sayı, 2.5 ribaund ve 2.3 asist ortalamasıyla tamamlarken, EuroLeague'de ortalama 22.3 dakika sahada kalarak; 8.8 sayı, 1.6 ribaund ve 2 asist, Adriyatik Ligi'nde ise ortalama 25.2 dakika sahada kalarak; 11.5 sayı, 2.5 ribaund ve 2.5 asist ortalaması tutturmuştu.

Sezona Dimitris Itoudis yönetiminde girecek ve Turkish Airlines EuroLeague ön elemesinde mücadele edecek olan Banvit, daha önce dış transferde; EJ Rowland, Cevher Özer ve Ermal Kurtoğlu ile anlaşma sağlamıştı.
Banvit, Prepelic İle Anlaşma Sağladı. Banvit, Prepelic İle Anlaşma Sağladı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.