Advertisement

Kandemir: "Her şeyden önce biz Beşiktaş'ız"

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ahmet Kandemir, yeni sezonda en büyük destekçilerinin siyah-beyazlı taraftarlar olacağını söyledi. Kandemir, Anadolu Ajansı'nda yer alan açıklamasında, herkesin belirlenen bütçeyle ilgilendiğini, ancak yüksek miktarda para harcamanın şampiyonluğun garantisi olmadığını ifade etti. Bütçenin kapasiteli ve kaliteli oyuncuların transferi için önemli olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Herkes bütçeye takmış durumda. 20 milyon dolar yatırmak şampiyonluğun garantisi değildir" diye konuştu.

"Geçen sezon Anadolu Efes, 30 milyon dolar harcayıp şampiyon olamadı" diyen Kandemir, şunları kaydetti: "Fenerbahçe de aynı şekilde bütçe yaptı ama istediğini alamadı. Beşiktaş 3 kupa aldığı zaman daha büyük bütçeye sahip takımlar vardı. Her şey bütçe demek değil. Önemli olan doğru takımı kurabilmek ve doğru organizasyonu oluşturabilmek. Bizim en büyük bütçemiz taraftarlarımız olacak."

Ahmet Kandemir, yeni sezonda diğer rakipleri kadar şampiyonlukta iddialı olduklarını ifade etti. Beşiktaş Basketbol Takımı'nın şu anki bütçesinin iddialı takım kurmak için yeterli olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "İstediğim yabancı oyuncuları transfer edebilirsem, Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker gibi takımlar şampiyonlukta ne kadar iddialıysa biz de o kadar iddialı olacağız. Her şeyden önce biz Beşiktaşız" diyerek iddiasını ortaya koydu.

Transferlerle ilgili bilgiler veren Ahmet Kandemir, özellikle kadrolarına katacakları yabancı oyuncuların genç olacağını söyledi. Takım içerisinde ücret dengesi kurmayı arzuladıklarını anlatan Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mehmet Yağmur ile anlaştık. ABD'ye giden basketbol direktörümüz Erman Kunter'e liste verdim. Döndüğünde değerlendireceğiz. Farklı bir takım yapmaya çalışıyoruz. Geçen sezona göre farklı yabancı oyuncular olacak. Geniş bir listemiz var. Bazı oyuncularda ciddi yol aldık. Özellikle yabancı oyuncular genç olacak."

Çalıştığı takımlarda iyi yabancı oyuncular seçmesiyle bilinen tecrübeli başantrenör, bu konuyla ilgili soruyu şu şekilde yanıtladı: "Çok iyi bir izleme ekibim var. Bana danışmanlık yapan arkadaşlarım var. Bunların çoğu gönüllü olarak bu işi yapıyor. Bo McCalebb, Gary Neal, Henry Domercant, Marcus Slaughter gibi oyuncuları düşük paralara aldık. Bunlar daha sonra Avrupa'da yüksek fiyatlara giden oyuncular oldu. Bunları çok uygun şartlara aldık. Beşiktaş'ta da anlayışımız bu olacak. Listemizdeki yabancı oyuncular gelecekte Avrupa'nın büyük yıldızları olacak. Geçmiş dönemde potansiyeli olan oyuncuları taleplerin yüksek olması nedeniyle takımda tutmakta zorlanıyordum. Beşiktaş'ta en azından bu tür oyuncuları uzun vadeli oynatma şansımız olacak. Transfer edeceğimiz isimlerle 2 yıllık kontratlar yapmaya çalışıyoruz. 2-3 yıl beraber oynayan bir takım oluşturacağız."

Kandemir, yeni dönemde altyapıya da büyük önem vereceklerini dile getirdi. Genç yıldız seviyesinde önemli oyuncuları kadroya dahil edeceklerine dikkati çeken Ahmet Kandemir, şunları kaydetti: "Kosova'da görev yaptığım takımda yer alan genç ve yetenekli bir oyuncuyla anlaşma konusunda yol aldık. Bu tip oyunculara ve altyapıya yatırım yapmaktan kaçınmayacağız. A takımında transfer ettiğiniz bir oyuncuya belli bir masraf yapıyorsunuz ama bir sezon tutabiliyorsunuz. Altyapıdaki bir oyuncuya masraf yaptığınızda 5-6 sezon oynatabiliyorsunuz. Takım şampiyon olduktan sonra kimse kalmadı. Kısa veya uzun vadede hedefler yaparsınız. Uzun vadede başarıya daha kolay ulaşabilirsiniz. Üç sezonluk plan yapıyoruz ama bu sezon da iddialıyız." Basketbol direktörü Erman Kunter'in de kendileri için avantaj olduğunu anlatan Kandemir, "Anadolu'da birçok kulüpte görev yaptım. Basketbol topunu eline almamış insanlar bir Bobby Knight olabiliyorlar. Basketbol kariyeri olan bir isimle fikir alışverişinde bulunmak daha mantıklı" ifadelerini kullandı.

Kandemir, A Milli Basketbol Takımı'nın başında bulunan ve çok eleştirilen Bogdan Tanjevic'in de Türk basketboluna katkı yaptığını söyledi. Tanjevic'in Türkiye'de insanların ufkunu genişlettiğini savunan Ahmet Kandemir, "İnsanlar tecrübelerinden faydalandı" derken, Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan Ergin Ataman'ın ise milli takım başantrenörlüğünü hak ettiğini vurgulayarak, "Türk Milli Takımı için en iyi oyuncuları seçiyorsak, başantrenörlüğü hak eden isim de Ergin Ataman'dır" şeklinde konuştu.

Türk basketbolunda uzun forvet konusunda arayışlar olduğunu hatırlatan Kandemir, "Ancak son dönemde skorer oyuncu bulmakta zorlanıyoruz. Türk basketbolu bu pozisyon için oyuncu yetiştirmekte özel önlemler almalı. Olympiakos'un uzunları ne kadar iyi olursa olsun onları şampiyon yapan yine skorer oyun kurucu oldu. Bu sorunu çözebilirsek çok daha iyi noktalara geliriz" diyerek sözlerini tamamladı.
Kandemir: "Her şeyden önce biz Beşiktaş'ız" Kandemir: "Her şeyden önce biz Beşiktaş'ız" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.