Advertisement

TBF'den Cenk Akyol Açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu, Cenk Akyol'un milli takım aday kadrosunda yer almaması nedeniyle gelen tepkiler üzerine bir basın açıklaması yayınladı. Bilindiği gibi Cenk Akyol, takımı Galatasaray Medical Park'ın şampiyonluğu sonrası canlı yayında, Gezi Parkı olaylarına karşı tutumu nedeniyle NTV'ye bir tepki göstermiş ve NTV mikrofonunu yere atmıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu ise Cenk Akyol'un milli takıma alınmamasının bu olayla ilgili olmadığını ve teknik nedenlerden ötürü kadroya davet edildiğini açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

"A Milli Takımımızın Slovenya’da düzenlenecek 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası için belirlenen ve 20 oyuncudan oluşan aday kadrosu bugün açıklanmıştır. Cenk Akyol’un aday kadroya alınmaması hususu da bu açıklanmayı takiben sosyal medya başta olmak üzere basketbol kamuoyunda tartışma yaratmıştır. 

Söz konusu karar tamamen A Milli Takım teknik heyetinin takdiridir ve herhangi bir olayla bağdaştırılmamalıdır. Hatırlanacağı üzere Cenk Akyol, 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri aday kadrosunda yer almış, ancak geçirdiği sakatlık sürecinde teknik heyetle yaşadığı uyuşmazlık neticesinde A Milli Takımımızın eleme maçlarında forma giyememiştir. 

Kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız.

Saygılarımızla,

Türkiye Basketbol Federasyonu"
TBF'den Cenk Akyol Açıklaması TBF'den Cenk Akyol Açıklaması Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.