Advertisement

Kerem Tunçeri ve Cemal Nalga, Türk Telekom'da.

Hedef ve bütçe yükselterek yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek isteyen Türk Telekom, kadrosuna iki önemli takviye daha yaptı. Başkent ekibi, milli oyuncular Kerem Tunçeri ve Cemal Nalga ile anlaşma sağladı.

34 yaşındaki ve 1.91 boyundaki deneyimli oyun kurucu Kerem Tunçeri, son 5 sezondur art arda, toplamda da 9 sezon formasını giydiği Anadolu Efes'le geride bıraktığımız sezon sonunda yollarını ayırmıştı. Kariyerinde daha önce; Galatasaray, Ülkerspor, Beşiktaş, Triumph ve Real Madrid formaları da giyen tecrübeli guard, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde 31, Turkish Airlines EuroLeague'de ise 25 maçta Anadolu Efes forması giymişti. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 20.4 dakika sahada kalan Tunçeri, sezonu da; 6 sayı, 1.3 ribaund ve 2.8 asist ortalamalarıyla tamamlamış, Euroleague'de ise ortalama 15.8 dakika sahada kalarak 3.9 sayı, 1.1 ribaund ve 2.1 asist ortalamaları tutturmuştu.

26 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Cemal Nalga ise geçtiğimiz sezonu Beşiktaş'ta tamamladı. Kariyerinde; Tuborg, Galatasaray, Alba Berlin, Lietuvos Rytas ve Banvit formaları da giymiş olan Nalga'yı Beşiktaş, önümüzdeki sezon da kadrosunda tutmak istemişti. Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde 21, Turkish Airlines EuroLeague'de ise 11 maçta Siyah-Beyazlı formayı giyen Cemal Nalga, ligde oynadığı maçlarda ortalama 14.5 dakika sahada kalarak; 4.8 sayı ve 4.1 ribaund ortalaması yakalamış, Euroleague'de ise ortalama 10.5 dakika sahada kalarak; 2.6 sayı 2.6 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı.

Yeni sezonda Hırvat coach Josip Vrankovic ile yoluna devam edecek olan Türk Telekom, dış transferde daha önce de; Hüseyin Beşok, Can Akın, Polat Kaya ve Ümit Sonkol'u kadrosuna katmıştı.
Kerem Tunçeri ve Cemal Nalga, Türk Telekom'da. Kerem Tunçeri ve Cemal Nalga, Türk Telekom'da. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.