Advertisement

Kaf Kaf'a İki Tofaşlı

Transferin suskun ekiplerinden olan Pınar Karşıyaka, yerli oyuncu takviyesi konusunda ilk hamlelerini gerçekleştirerek geçtiğimiz sezonu Tofaş'ta tamamlayan İnanç Koç ve Can Altıntığ ile anlaşma sağladı.

26 yaşındaki ve 1.95 boyundaki Can Altıntığ, altyapısından çıktığı ve kaptanlığını yaptığı Tofaş'ın formasını son 7 sezondur giyiyordu. Geçtiğimiz sezon Tofaş formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 32 maçta, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 11 maçta görev yapmıştı. Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 24.6 dakika sahada kalan başarılı guard, sezonu da; 7.8 sayı, 2 ribaund ve 2.5 asist ortalamalarıyla tamamlarken, Eurochallenge Cup'ta oynadığı maçlarda ise ortalama 21.5 dakika sahada kalarak; 6.5 sayı, 1.2 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları yakalamıştı.

34 yaşındaki ve 2.01 boyundaki tecrübeli forvet İnanç Koç ise, 2003-2007 yılları arasında formasını giydiği Pınar Karşıyaka'ya yeniden dönmüş oldu. TBL kariyerinde; Tuborg, Troy Pilsener, Beşiktaş, Banvit ve Mersin Büyükşehir Belediyesi formaları da giyen deneyimli oyuncu, son 3 sezondur formasını giydiği Tofaş ile geride bıraktığımız sezonda Beko Basketbol Ligi'nde 31, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 10 maçta görev yaptı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 22.2 dakika sahada kalan tecrübeli forvet, sezonu da; 5.8 sayı, 4.6 ribaund ve 2.4 asist ortalamalarıyla tamamlarken, Eurochallenge Cup'ta ise ortalama 21.4 dakika sahada kalarak; 5 sayı, 3.5 ribaund ve 2.2 asist ortalamaları yakalamıştı.

Öte yandan transferiyle ilgili olarak kişisel twitter adresi üzerinden açıklamalar yapan Can Altıntığ; “Altyapısından yetişip son yedi yılda onur ve gururla kaptanlık yaptığım TOFAŞ ile yollarımız ayrılıyor. Bu zamana kadar büyük emekleri geçen TOFAŞ ailesine sonsuz teşekkürler. Bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duydum. Gurur duymaya devam edeceğim. Ayrıca iyi günde kötü günde yanımızda olan desteklerini esirgemeyen Bursa seyircisine sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı. İnanç Koç ise duygularını; "yuvaya dönmek paha biçilemez" diyerek dile getirdi.
Kaf Kaf'a İki Tofaşlı Kaf Kaf'a İki Tofaşlı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.