Advertisement

Nathan Jawai, Galatasaray'da !!


Galatasaray Liv Hospital,  Avustralyalı pivot Nathan Jawai ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı açıkladı. Boniface N'dong'un takımdan ayrılması ile uzun arayaşına giren Galatasaray Liv Hospital, 26 yaşındaki ve 2.07 boyundaki Nathan Jawai'yi kadrosuna kattı. Bu arada kulüpten yapılan açıklamada, sözleşmedeki opsiyonun kulüpte olduğu bilgisi de verildi..

Avustralya'nın Sidney kentinde 1986 yılında dünyaya gelen aborjin kökenli Nathan Jawai, 2008 NBA draftına 41. sıradan Indiana Pacers tarafından seçildi ve hakları Toronto Raptors'a takas edildi. Kanada temsilcisindeki macerası kısa süren Avustralyalı, yaklaşık bir ay kadar da NBA Gelişim Ligi'nde oynadı. Dört takımın yer aldığı bir takas ile Minnesota Timberwolves'un yolunu tutan Jawai, burada 39 maça çıktı.  2009'da oynanan Portland Trail Blazers maçında 16 sayı 6 ribaund ile en iyi NBA maçını çıkardı. Sezon ortasında bir kere daha gelişim ligine gönderilen Jawai Amerika kıtasından ayrılma kararı alıp Avrupa’ya yelken açtı.

Nathan Jawai, 2010-2011 sezonunu geçirdiği Sırbistan'ın Partizan takımında Adriatik Ligi, Sırbistan Ligi ve Sırbistan Kupası'nda zafere ulaştı ve ilk Euroleague deneyiminde de 9,1 sayı 5 ribaund ort. ile oynayıp Top 16 gördü. 2011-2012 sezonunu Rusya'nın Unics Kazan'a transfer olan Nathan Jawai, Euroleague’de bir adım daha ötesine; playofflara erişmeyi başardı. Barcelona karşısındaki seride 14 sayı 7,3 ribaund ortalamaları yakalayınca Katalanların radarına giren oyuncu, Boniface Ndong’un Galatasaray Medical Park’a gitmesiyle Palau Blaugrana’ya geçiş yaptı.

Geçtiğimiz sezon ise Barcelona Regal formasını altında, normal sezonda 31 maçta ortalama 14.7 sahada kalarak; 6.9 sayı ve 4.1 ribaunda ortalmaları yakalarken, Euroleague'de 30 maçta ortalama 15.3 dakika sahada kalarak; 7.1 sayı ve 4.7 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Nathan Jawai, Galatasaray'da !! Nathan Jawai, Galatasaray'da !! Reviewed by Unknown on 14:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.