Advertisement

Predrag Samardziski, Mersin BŞB'de.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir dönem ülkemizde Olin Edirne forması giyen Makedon pivot Predrag Samardžiski ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı..

Yeni sezonda da coach Mete Babaoğlu ile yola devam etmesi beklenen Mersin ekibi, dış transferde de ilk hamlesini gerçekleştirmiş oldu. İki sezon önce Olin Edirne forması ile ülkemizde başarılı bir sezon geçiren Makedon milli pivot Samardžiski, Güney ekibinin renklerine bağladığı ilk oyuncu oldu. 26 yaşındaki ve 2.15 boyundaki Samardžiski, Olin Edirne'den ayrıldıktan sonra Lietuvos Rytas'a transfer olmuş, geçtiğimiz sezon içinde ise Sırp ekibi Kızılyıldız'a imza atmıştı.

Geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas forması ile; 10 EuroLeague, 11 VTB Ligi ve 4 Litvanya Ligi maçına çıkan Makedon oyuncu, Crvena Zvezda forması ile de 8 Adriyatik Ligi ve 3 Euro Cup maçına çıktı. EuroLeague'de oynadığı 10 maçta ortalama 14.8 dakika sahada kalan Samardžiski, bu maçlarda; 5.1 sayı ve 3.3 ribaund ortalaması tuttururken, VTB Ligi'nde ortalama 15.1 dakika sahada kalarak; 5.5 sayı ve 4.1 ribaund, Adriyatik Ligi'nde ise ortalama 11.4 dakika sahada kalarak; 4.1 sayı ve 2.5 ribaund ortalamaları ile sezonu tamamladı.

Üsküp doğumlu olan Predrag Samardžiski, kariyerine KK Zmaj Beograd takımında başladıktan sonra bir sezon Partizan forması giydi ve 2005 yılında FMP Zeleznik'e transfer oldu. 5 sezon bu ekibin formasını giyen başarılı oyuncu, 2010-2011 sezonunda ise Olin Edirne'ye transfer olmuştu. Predrag Samardžiski, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarı final oynama başarısı gösteren ve dördüncü olan Makedonya milli takımında da görev yapmıştı.
Predrag Samardziski, Mersin BŞB'de. Predrag Samardziski, Mersin BŞB'de. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.