Advertisement

Banvit, Rowland'ı Renklerine Bağladı

Yunan coach Itoudis'in göreve gelmesiyle yeniden yapılanma sürecine giren Banvit, dış transfer çalışmalarına başladı ve geçtiğimiz sezon Letonya’nın VEF Riga takımında forma giyen Bulgar pasaportlu Amerikalı oyun kurucu Earl Jerrod Rowland ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

1.90 metre boyunda 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu St.Mary’s Üniversitesinden mezun olduktan sonra D-League ve Avustralya macerası yaşamış, 2007 yılında başladığı Avrupa kariyerinde ise sırasıyla; Barons Kvartals (Letonya), Artland Dragons (Almanya), Telekom Baskets (Almanya), Vanoli Cr (İtalya), Unicaja Malaga (İspanya) ve son olarak Vef Riga (Letonya) takımlarında forma giymişti. Aynı zamanda Bulgaristan pasaportu taşıyan başarılı oyuncu, 2011 yılında Bulgaristan Milli Takımı ile katıldığı Avrupa Şampiyonasında turnuvanın en iyi üçüncü beşine seçilmişti.

Geçtiğimiz yıl Vef Riga forması ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini çıkaran Rowland şampiyon olarak tamamladıkları Letonya Ligi Play-Off’larında ve takımını çeyrek finale taşıdığı VTB Liginde MVP olma başarısı gösterdi. Rowland geçtiğimiz sezon Eurocup’ta 15.3 sayı, 4.2 ribaund, 4.8 asist, VTB Liginde 16.3 sayı, 5.5 ribaund, 5.5 asist, Letonya Liginde ise 14 sayı, 4.7 ribaund, 6.5 asist ortalamaları ile mücadele etti. Kariyerine 2013-2014 sezonunda Banvit forması ile devam edecek tecrübeli oyuncu ile 1+1 yıllık opsiyonlu sözleşme yapıldı.
Banvit, Rowland'ı Renklerine Bağladı Banvit, Rowland'ı Renklerine Bağladı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.