Advertisement

Henderson ve Bilgin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce anlaşma sağladığı ABD'li skorer guard Gerrod Henderson ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Mersin ekibi ayrıca, geçtiğimiz sezonu Olin Edirne'de tamamlayan tecrübeli pivot Levent Bilgin ile de anlaşma sağladı.

Geçtiğimiz sezon Erdemirspor kadrosunda yer alan ABD'li Gerrod Dewayne Henderson'ın sözleşmesi, hakkında çıkan tecavüz suçlamalarının ardından feshedilmiş, fakat geçtiğimiz günlerde bu suçlamadan beraat etmişti. Ülkemizde daha önce 2010-2011 sezonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi forması giyen 35 yaşındaki ve 1.93 boyundaki tecrübeli oyuncu, son iki sezondur da Erdemirspor kadrosunda yer almıştı. Geride kalan sezonda 28 maçta Erdemirspor forması giyen Henderson, ortalama 32.4 dakika sahada kaldığı ligi de; 16.9 sayı, 4.5 ribaund ve 4.4 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. Oynadığı tüm maçlarda skor üretmeyi başaran deneyimli skorer, sezonu da 50/127 (%39) üçlük isabetiyle noktalamıştı.

Mersin ekibinin anlaşma sağladığı bir diğer isim ise ligimizin deneyimli uzunlarından Levent Bilgin oldu. TBL kariyeri boyunca; İTÜ, Fenerbahçe, Beşiktaş, TTNet Beykoz, Kepez Belediyesi, Aliağa Petkim ve Trabzonspor formaları da giyen 31 yaşındaki ve 2.06 boyundaki tecrübeli pivot, geçtiğimiz sezon ise Olin Edirne forması giyiyordu. Geçtiğimiz sezon Olin Edirne takımıyla Beko Basketbol Ligi'nde 17 maça çıkan Bilgin, ortalama 6.41 dakika sahada kaldığı sezonu da; 1.1 sayı ve 1.2 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı.
Henderson ve Bilgin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde. Henderson ve Bilgin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.