Advertisement

İlkan Karaman'dan, Fenerbahçe Ülker'e Tartışmalı İmza

Fenerbahçe Ülker, 22 yaşındaki milli power forvet İlkan Karaman ile üç yıllık sözleşme imzaladı. NtvSpor'un haberine göre, yapılan anlaşmada bu yıl draft edilen Karaman'ın, kontratın ikinci yılından sonra NBA’e gitme hakkı da elinde bulunuyor..

İlkan Karaman, 2010 yılında Galatasaray Medical Park ile beş yıllık sözleşme imzalamış, fakat geçen iki sezonu Tofaş ve Pınar Karşıyaka’da geçirmişti. Ancak Galatasaray’ın İlkan Karaman ile yaptığı özel sözleşmeyi Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildirmemesi, geçen sezon Karşıyaka’da oynayan forvetin serbest kalmasına sebep oldu. Karaman, TBF kayıtlarına göre Karşıyaka’yla iki yıllık anlaşma yapmış; fakat bu yaz döneminde sözleşmenin feshedilmesiyle serbest kalmıştı.

Fenerbahçe’de basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy, NtvSpor’a yaptığı açıklamada imzayı doğrularken “İlkan, menajerleri aracılığıyla bizde oynamak istediğini söyledi. Teknik ekibimizin onayından sonra sözleşme durumunu araştırdık ve serbest olduğunu öğrendik. Bunun üzerine kendisiyle anlaşarak kontratı imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Bu imza sonrası İlkan Karaman ile özel sözleşmesi bulunan Galatasaray’ın TBF’ye itiraz etmesi bekleniyor. 2.06 boyundaki İlkan Karaman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri oynayacak A Milli Takım kadrosunda yer alıyor. Geçen yıl Karşıyaka’da oynayan İlkan, ortalama 23 dakika sahada kalarak 10.6 sayı-6.4 ribaund ve bir asist ortalamaları tutturmuştu.

Bu arada, BasketDergisi'ne açıklama yapan Galatasaray Medical Park antrenörü Ergin Ataman, konuyla ilgili olarak; “Bizim İlkan’ı bırakmak gibi bir niyetimiz yok. İlkan takımımızda değer verdiğimiz Türk oyunculardan biri. Kendisi bizim oyuncumuz” diye konuştu.

Bu arada iddialihaber.com sitesinden Uğur Türker, konuyu İlkan'ın menajeri Burcu Akçil ile de görüştü. "İlkan Karaman'ın sözleşmesi hukuki anlamda tüm dayanak noktalarına sahiptir." diyen Akçil, "İlkan için Fenerbahçe ile 3 yıllık anlaşmaya vardık ve TBF'nin onayını bekliyoruz" dedi. Galatasaray yönetiminin İlkan'ın durumu ile ilgili bilgisi olması gerektiğini belirten menajer, "Bizler Galatasaray kulübüne haber vermek ile yükümlü değiliz; çünkü İlkan serbest ve Galatasaray'ın oyuncusu değil. Yönetimin sözleşmeler konusunda daha dikkatli olması gerekli" dedi. Akçil, asıl sorunun 2012-2013 yılının lisansı ile alakalı olduğunu söyleyerek "Lisans çıkarımı ile ilgili bir sorun var ve biz de hakkımızı kullandık" diye ekledi.
İlkan Karaman'dan, Fenerbahçe Ülker'e Tartışmalı İmza İlkan Karaman'dan, Fenerbahçe Ülker'e Tartışmalı İmza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 14:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.