Advertisement

Olin Edirne, Parakhouski ile Anlaştı

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne, Belaruslu pivot Artsiom Parakhouski ile anlaşma sağladı. 25 yaşındaki ve 2.11 boyundaki yetenekli oyuncu, son olarak İUkrayna ekibi Budivelnyk'in formasını giyiyordu..

Kolej kariyerinde Ali Ton'un da önemli katkılarıyla parlak günler geçiren Parakhouski, Radford Universty'de yer aldıktan sonra 2010 NBA Yaz Ligi'nde Boston Celtics kadrosunda yer aldı. Ardından Letonya Ligi takımlarından VEF Riga ile anlaşan Belaruslu oyuncu, bir dönem Beşiktaş'ın da transfer gündeminde yer almıştı. VEF Riga ile Letonya Ligi şampiyonluğu da yaşayan Parakhouski, bu transfer döneminde de uzun süre İsrail ekibi Maccabi Haifa'nın gündeminde yer almıştı..

Pozisyonuna göre oldukça hareketli ve güçlü bir oyuncu olan Artsiom Parakhouski, yetenek olarak da Edirne ekibinde önemli bir çıkış yakalayan Samardziski - Stimac ikilisinin çok üzerinde olan bir isim. Eğer uyum sorunu yaşamaz ise çok üst düzey katkılar yapabilir yeni sezonda takımına. Geride bıraktığımız sezonda Budivelnyk takımı ile Ukrayna Ligi'nde 42, VTB Ligi'nde ise 12 maçta görev yapan Belaruslu oyuncu, ortalama 13.7 dakika sahada kaldığı Ukrayna Ligi'nde sezonu; 7.9 sayı, 3.7 ribaund ve 1.1 blok ortalamalarıyla tamamlarken, VTB Ligi'nde görev yaptığı maçlarda ise ortalama 17.8 dakika sahada kalarak; 9.5 sayı ve 6 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti..
Olin Edirne, Parakhouski ile Anlaştı Olin Edirne, Parakhouski ile Anlaştı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.