Advertisement

Dusan Cantekin, Banvit'te.

Banvit, milli takımın genç pivotu Dusan Cantekin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bu transferle ilgili ilk açıklama, oyuncunun menajeri Misko Raznatovic'in twitter hesabından geldi..

22 yaşındaki ve 2.22 boyunda Dusan, geçtiğimiz sezon Efes tarafından Sırp ekibi Mega Vizura'ya kiralık gönderilmişti. Sırbistan Ligi'nde 39 maça çıkan genç pivot, ortalama 24.9 dakika sahada kalarak; 11.4 sayı, 7.2 ribaund ve 0.9 asist ortalamaları yakalamıştı..

Transferle ilgili olarak bir açıklama yayınlayan Banvit BK Genel Menajeri Turgay Çataloluk; “Dusan Cantekin, çok potansiyelli bir oyuncu olmasının yanı sıra oluşturmaya çalıştırdığımız genç ve istikbal vaadeden kadromuza da uyan bir isim. Kendisi ile 3 sezonluk anlaşmaya vardık. Kadromuzda bulunan diğer genç sporcularımız ve tecrübeli arkadaşlarımızla birlikte yeni sezonda da istikrarımızı sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Banvit antrenörü Orhun Ene, mevcut kadrodaki Türk oyuncularla antrenmanlara başladıklarını ifade ederek, 2012-2013 basketbol sezonunda genç bir kadroyla mücadele edeceklerine dikkati çekti. Geçen yıl kadroya dahil ettikleri İzzet Türkyılmaz ve Erol Can Çinko'nun yanı sıra bu sezon, altyapıdan yetişen Beko Basketbol Ligi'nde Bandırma Kırmızı formasıyla ter döken, gerekli tecrübeye ulaştıklarına inandıkları Şafak Edge ve Tufan Önen gibi oyuncuları kadroya aldıklarını dile getiren Ene, “Kaliteli genç yabancılar yanında Türk oyunculara da şans vereceğiz. Kısacası gençlerin enerjisini sahaya yansıttıklarında, tecrübesizliğimizi kapatarak 2-3 yıl sonrasının Banvit'ini yaratacağız” dedi.
Dusan Cantekin, Banvit'te. Dusan Cantekin, Banvit'te. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.