Advertisement

Cedrick Banks, Telekom'a Doğru.

Yeni sezonda Genç Telekom adıyla Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etmesi beklenen Türk Telekom, yabancı oyuncu transferi konusunda ilk hamlesini gerçekleştiriyor. Sportando'nun haberine göre Başkent ekibi, geçtiğimiz sezonu Fransız ekibi Orleans'de tamamlayan ABD'li guard Cedrick Banks ile prensip anlaşmasına vardı..

31 yaşındaki ve 1.90 boyundaki Illinois mezunu combo-guard, Avrupa kariyerine 2005 yılında Fransa İkinci Lig ekiplerinden Besançon'da başlamıştı. Ertesi sezon SLUC Nancy takımına transfer olan deneyimli guard, 2007-2008 sezonunda ise kariyerinin Fransa dışındaki tek sezonunu İsrail ekibi Maccabi Rishon LeZion'ta geçirmişti. Ardından ertesi sezon yeniden Fransa'ya dönen Banks, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında Orleans kadrosunda yer aldıktan sonra 2010-2011 sezonunda Limoges forması giydi. Geçtiğimiz sezon yeniden Orleans'a dönen tecrübeli oyuncu, Fransa Ligi'nde de 35 maçta görev yapmıştı..

Geride bıraktığımız sezonda oynadığı bu 35 maçta ortalama 29.8 dakika süre alan Cedrick Banks, sezonu da; 14.4 sayı, 3.5 ribaund, 2.8 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla tamamlamıştı..

Bu arada, yeni sezona Koray Eş yönetiminde girecek olan Başkent ekibi, hatırlanacağı gibi dış transferde Alper Saruhan ve Polat Kocaoğlu ile anlaşma sağlamış, ayrıca; Ceyhun Altay, Can Uğur Öğüt, Rahim Rızvanoğlu, Mustafa Baki Görür ve Hazer Avcı ile de sözleşme yenilemişti..
Cedrick Banks, Telekom'a Doğru. Cedrick Banks, Telekom'a Doğru. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.