Advertisement

Tofaş'ın Yeni Pivotu Elonu

Tofaş, bir süredir takviye için çalışmalarını sürdürdüğü uzun rotasyonuna aradığı ismi buldu ve geçtiğimiz sezonu Fransız ekibi Pau-Orthez'de tamamlayan Nijeryalı pivot Chinemelu Elonu ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı..

Texas A&M mezunu olan 25 yaşındaki ve 2.08 boyundaki Elonu, 2009 NBA Draftında Los Angeles Lakers tarafından 2. tur 59. sıradan seçilmişti. O sezonu İspanyol ekibi CAI Zaragoza'da geçiren Elonu, ertesi sezon Yunan ekibi Panionios'ta görev yaptıktan sonra geçtiğimiz sezon başında Fransız ekibi Pau-Orthez'e transfer olmuştu. Pau-Orthez forması ile Fransa Ligi'nde 30, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 5 maçta görev yapan Nijeryalı oyuncu, Ligde oynadığı maçlarda ortalama 24.2 dakika sahada kalarak; 10.4 sayı, 8.3 ribaund ve 1.1 blok ortalamalarıyla mücadele ederken, FIBA EuroChallenge Cup'ta ortalama 29 dakika sahada kalarak; 12.8 sayı, 8.6 ribaund ve 1.6 blok ortalamaları yakalamıştı..

Ribaund ve blok konusundaki etkinliği ile dikkat çeken Elonu, 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda görev yapabiliyor fakat dış atış tehditi olmadığı için genelde 5 numarada süre alıyor. Tofaş, yabancı oyuncu olarak daha önce; Joshua Heytvelt ve Steven Burtt ile anlaşırken, geçtiğimiz sezondan Austin Nichols ile de sözleşme yenilemişti..
Tofaş'ın Yeni Pivotu Elonu Tofaş'ın Yeni Pivotu Elonu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.