Advertisement

Doğan Deniz, Yeni Sezondan Umutlu

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli teknik adamı Doğan Deniz, Beko Basketbol Ligi'nin havasına girdiklerini ve ligde çok iyi işlere imza atacaklarını söyledi..

Gaziantep27.net sitesinden Muharrem Türkoğlu'na bir röportaj veren Doğan Deniz, Kulübün bir sistem üzerinde gittiğini ve bu zamana kadar hedeflerini periyodik olarak gerçekleştirdiklerini belirtti ve Royal Halı’nın ilerleyen sezonlarda yoluna büyüyerek devam edeceğini açıkladı.


Deneyimli teknik adamın açıklamaları şu şekilde;

TIRMANARAK ÇIKTIK

Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımının üç sezon önce bölgesel ligde mücadele ederken kendisinin 1. Ligde antrenörlük yaptığını söyleyen koç Doğan Deniz, “Bana buradan teklif geldi, Gaziantep’i ben her defasında methediyorum, çok sevdiğim bir şehir, insanlarını çok seviyorum. Bana teklif geldiğinde kabul ettim. Tabi bu nedir? başarıya giden yola sıfırdan başlamaktı. Sıfır noktasından başlayıp tırmanarak birinci lige çıktık. Türkiye’de bir veya iki kulüp bu şekilde başarı göstermiştir. Üç yıl içerisinde dipten zirveye çıkmak kolay bir iş değil. Bizim üç yılda harcadığımız bütçeyi bir çok kulüp bir yılda harcayarak BEKO basketbol ligine çıkamadığını biliyorum. Biz her sene ayağımızı yorganımıza göre uzattık, çok doğru nokta transferler yaparak 2. lige çıktık ve bu sene de çok iyi transferler yaparak bize faydalı olacak oyuncuları alarak lige başladık ve çok çalıştık. Bu kadar çok çalışmanın başarı getireceğini biliyorduk ve bizim için çok güzel bir sezon geçti. Sezon içerisinde inişli çıkışlı dönemlerimiz oldu, sakatlıklar verdik, aynı bölgede iki oyuncumuz sakatlandı. Bunlar bizi çok üzdü o dönemleri çok zorlu geçirdik ama bunları iyi bir şekilde atlattık. Bu dönemin arrdından Play Off finallerine ve Konya Selçuk Üniversitesi maçına kadar da iyi bir form yakaladık. Bu formumuzu da zaten bekliyorduk. Toplam 5 maç oynadık bunların dördünü ciddi bir şekilde kazandık bir tanesini de son saniyede yenerek lige çıkmaya hak kazandık” dedi.

SPOR ŞEHRİ OLDUK

Gaziantep şehrinin 20 yıl aradan sonra BEKO 1. Liginde oynamayı hak ettiğini belirten Deniz, “Burası basketbolu çok seven bir şehir, ben her yerde bunları anlatıyorum. Ekonomisi Türkiye’de iyi yerde, kültürel olarak iyi yerlerde, içeriden ve dışarıdan ciddi turist çekiyor. Spor şehri oldu, futbolda süper ve birinci liglerde takımları var, şu anda BEKO basketbol 1. Liginde bir takım oldu, bayanlar 2. Liginde basketbolda bir takımı var, voleybol 2. Liginde bir takım var yani burası tamamen bir spor kenti oldu. Futbol, basketbol ve voleybol takımlarıyla mücadele etmek için dışarıdan gelen takımlarla bu şehri hiç görmemiş insanlar buraya gelip maç oynadıktan sonra çok ciddi tepkilerle ayrılıyorlar, bu da şehir için çok önemlidir” dedi.

İSTİRKAR SAĞLADIK

Büyükşehir Belediyespor’a geldiği ilk dönemden itibaren yıllık sözleşmeler yaptığını açıklayan Deniz, “Fakat beş yıllık bir planlamamız vardı, beş yıl içerisine BEKO basketbol ligine çıkmak gibi planlarımız vardı fakat bunu üç yıl içerisinde başardık. Bizim yönetim ile konuşmamız uzun vadeliydi, bu da bir istikrardır. Türkiye’de böyle bir istikrar çok zor, yani iki yıl çalışıp üçüncü yıl giden çok antrenör var. Biz bu istikrarı sağladık ve birbirimizi çok iyi tandığımız insanlar bu da bir avantajdır. Ben şehri iyi tanıyorum, şehirde ki insanlar beni tanıyor, bunlar avantajdır, bu avantajımızı iyi değerlendirdik. Şu anda iyi bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Önemli Türk oyuncular transfer ettik mutlu, Yunus, Caner gibi çok iyi ivmeler yakalayan oyuncularla mücadele edeceğiz. Yine yabancılarımız bu sene ülkemize gelenlerin en iyilerinden, Avrupa’da ve NBA’da iyi bir sezon geçirmiş oyuncular, geçen sezondan kadromuzda dört oyuncumuzu tuttuk onlarda burada mutlular, birbirimizi tanıdığımız oyuncularımız” dedi.

ÖNEMLİ OYUNCULAR VAR

Yapılan yerli transferlerin tamamının aynı takımdan olmasının tesadüf eseri olduğuna değinen Deniz, “Benim için öncelikle Mutlu’nun transferi çok önemliydi. Onun gidişatına göre kadro kurdum, çünkü onun pozisyonunda Türkiye’de çok az oyuncu var o da çok önemli oyuncu. Ondan sonra yabancı aldık ve üstüne de yabancıları seçtik. Yani Erdemir’den aldığımız üç oyuncunun tamamı tesadüf oldu ama bu bir avantajdır. Çünkü bu sezonu başka kulüpte geçirecekler ama aynı takımda oynuyormuş gibi olacak. Birbirlerini tanıyorlar bu da bizim için iyi bir tesadüf oldu” dedi.

KAYNAŞMA SAĞLANIYOR

Bolu kampının en önemli sebebinin kaynaşma olduğunu açıklayan Deniz, “Diğeri de bilindiği gibi Gaziantep çok sıcak, dışarıda kros yaparken çok erken saatlerde kalkmak zorunda kalıyoruz ama bizim için önemli olan Bolu kampının en önemli sebeplerinden biri kaynaşmamızdır. Bu süreçte yabancı oyuncularımızla da tam kadro ciddi bir biçimde kaynaşma artı oyun düzenimiz oturrutracağız. Gaziantep’te ki Yaşar Sevim turnuvasına iyi bir şekilde hazırlanacağız. Bizim için önemli olan 13 Ekim tarihinde başlayacak ligdir. Daha önce Türkiye kupası var ama önemli olan ligde ne yapacağımızdır. Bu nedenle önümüzdeki bir ayı çok iyi değerlendirmek istiyoruz” dedi.

LİGİN TECRÜBESİSİYİZ

BEKO basketbol 1. Liginin en tecrübesiz ekibinin kendileri olduğuna belirten Deniz, “Bizimle birlikte Ankara TED koleji lige çıktı ama onların bu ligde bir geçmişi var. Bundan üç yıl önce ligde oynuyorlardı. Diğer takımlar da öyle sürekli bu ligde oynayanlar var. Türkiye kupasında eşleştiğimiz takımlar Anadolu Efes, Mersin Büyükşehir ve Pınar Karşıyaka, zaten Anadolu Efes’i anlatmaya gerek yok çok güçlü bir kadro ve bu sene daha da güçlüler aynı şekilde Mersin son 7 – 8 yıldır bu ligdeler ve iyi kadro kurdular. Pınar Karşıyaka’da çok iyi bir takım. Karşıyaka’nın her zaman önemi vardır onlarda 15 – 20 yıldır bu ligdeler. Bu nedenle ligin en tecrübesiz takımı biziz ama bizim rakibimiz Anadolu Efes değil, çünkü bunlar Eurolig seviyesinde, bütçe olarak bizim en az 5 – 6 katı üzerimizde ki bir takım ama çıkıp Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz. Önemli olan ligde ki ne yapacağımız ama orada iki takım sekizli finale kalacak bizde en iyi şekilde çabamızı göstereceğiz” dedi.

TRNASFERLER TAKIMIN KİMYASINA UYACAK

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un belli bir hedefleri olduğunu açıklayan Deniz, “Her takımın bir hedefi vardır, mesela yukarıda oynayan takımların hedefi şampiyonluktur, onun altında kalanlar Play Off, onun altında ki takımlar içinde düşmemektir. Bizim için iki hedefimiz vardır, bunlardan bir tanesi lige çıktıktan sonra Play – Off ve düşmemektir. Biz bunları başarabilirsek zaten kendi düzen ve sistemimizde her şey oturacak ve herşey daha düzgün gidecektir. Bizim hedefimiz öncelikle düşmemeyi hedefleyeceğiz ama kurduğumuz kadro itibarıyla Play Off olacak. Bir takıma çok iyi transferler yaparsınız ama takımın kimyasına uyması önemlidir. Çok önemli oyuncular alırsınız, çok ciddi paralar verirsiniz ama kimyayı oluşturamazsanız istediğiniz kadar hedef koyun burada başarısız olursunuz. Bunun bir örneği Anadolu Efes’tir. Bu sezon ki mütçesi milyon dolarlar geçen sezon başında hedef koymuşlardı Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye kupası ama başaramadılar, çünkü kimya sorunu oldu. Biz de yabancılarımızla kaynaşmayı gördükten sonra çalışarak lige gireceğiz. Yabancı oyuncularımızın iyi çıkacağına inanıyorum çünkü biz onların bir çok maçlarını izleyerek aldık. Önemli olan Türk oyuncularla kaynaşmaları bunu da başardığımız zaman bizde yukarıları zorlayabilecek bir takım haline geleceğiz” dedi.

NE YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ

Her zaman kimyası iyi olan oyunculardan takım oluşturduğunu ifade eden Deniz, “Hiç bir zaman maçın içerisinde oyunu bırakan oyuncularla çalışmadım, mağlup durumdayken biz bu maçı kaybettik düşüncesinde olmayan oyuncularımız var. Galip giderken de biz bu maçı kazandık rahatız diye düşünen bir sistemimiz yok. Mutlaka savaşan ve göze hoş gelen, düzen içerisinde olan bir takım olacak. Üç yıl içerisinde bunları başardığımıza inanıyorum ki lige çıktık. Düzen içerisinde oynamayan takımlarda başarıyı yakalayamıyor. Günlük başarı elde ediyorlar ama üçüncü, dördüncü maçta bocalıyorlar sistem ve düzen içerisinde oynayan takımlar zaman zaman bocalama devirlerini geçirirler ama çok çabuk toparlanırlar. Toparlandıkları zamanda sonunda başarıyı yakalarlar. Benim için kimin ne yaptığı önemli değil, bizim ne yaptığımız çok önemlidir. Biz doğru iş yapıyorsak hiç bir sıkıntı çıkmaz. Karşı şunu veya bunu yapıyor, bunlara takılmadan bizim ne yaptığımız önemlidir. Bunu başaracağız, biz doğruyu yaparsak gerisi kendiliğinden gelecektir” dedi.

TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKERİZ

Bu sene çok güzel değişimler olduğunu ve takımın birinci lig havasına girdiğini ifade eden Deniz, “Yaşar Sevim turnuvasını 11 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğiz, bu çok önemli bir turnuva biz dahil altı takım olacağız ve bunların hepsi iyi takımlar. Bunlar bizim rakipleremiz Eylül ayı itibarıyla mutlaka ama mutlaka bu sezon bütün Gaziantep halkından bizi yalnız bırakmamalarını rica edeceğim. Salonumuz çok büyük bir salon o salonda güzel işler olacak. Yönetim bazında güzel projeler var rica ediyorum bu takımı desteklesinler, bu takım onların takımı, bizim orada ortalama 3 bin 500 kişiye oynamamız gerekiyor. Geçen sezon Konya Selçuk maçında Kamil Ocak salonu dolmuştu ve bir o kadar da dışarıda taraftarımız vardı. Demek ki Gaziantep’te bu kapasite var, gönlümüz istiyor ki 6 bin 500 kişiye oynayalım. Biz bunu başarırsak seyirci potansiyelini elde edersek, inanın Türkiye’de ki bütün spor kamuoyunun dikkatini Gaziantep’e çekeriz” diye konuştu.
Doğan Deniz, Yeni Sezondan Umutlu Doğan Deniz, Yeni Sezondan Umutlu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.