Advertisement

Alade Aminu, Pınar Karşıyaka'da.

Transfer çalışmalarında sona gelen ve bir süredir gündemine önce Jarvis Varnado sonra da Akin Akingbala'yı almasına rağmen bu transferlerde mutlu sona ulaşamayan Pınar Karşıyaka, sonunda aradığı pivotu buldu ve Nijeryalı oyuncu Alade Aminu ile anlaşma sağlayarak transferi noktaladı..

Pınar Karşıyaka Basın Sözcüsü Yiğit Temizocak, yaptığı açıklamada, bir süredir pivot pozisyonu için yaptıkları görüşmeleri sonuçlandırdıklarını ve Nijerya Milli Takımı'nın olimpiyat kadrosunda da yer alan Alade Aminu ile anlaştıklarını söyledi.

Aminu ile birlikte kadrolarını tamamladıklarını kaydeden Temizocak, ''Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla hem Avrupa'da hem Türkiye'de başarılı bir sezon geçirmek için uğraşacağız. Yeni sezonda her zamanki gibi seyircimizin de desteğiyle başarılı olacağımıza inanıyoruz'' dedi.


Alade Aminu ile ilgili olarak Pınar Karşıyaka'nın resmi sitesinden yayımladığı açıklama ve tanıtım yazısı ise şu şekilde;

Geçtiğimiz sezon Elan Chalon formasıyla Fransa Ligi'nde şampiyonluk sevincini yaşayan, EuroChallenge Cup'ta Beşiktaş Milangaz karşısında final oynayan ve Nijerya Milli Takımı ile 2012 Londra Olimpiyatları'na katılan 211cm boyundaki pota altı oyuncusu Alade Aminu ile anlaşmaya vardık.

Yeni transferimizin camiamız ve kulübümüz adına hayırlı olmasını temenni eder, oyuncumuza da başarılar dileriz.

Alade Aminu Kimdir?

1987 Atlanta doğumlu ve 2.11 boyunda olan Alade Aminu, Georgia Tech Üniversitesi'nden 2009 yılında mezun oldu. Kolej kariyerindeki son sezonunda 11.8 sayı ve 8 rebound ortalamalarıyla mücadele eden Aminu, D-League'de Erie BayHawks formasıyla 13.6 sayı ve 7 rebound ortamalasıyla mücadele ederken, sonrasında Bakersfield Jam tarafından trade edildi. Bakersfield Jam forması giydiği maçlarda 19.3 sayı ve 9.2 rebound ortalamalarına sahip Nijeryalı pota altı oyuncusu, aynı zamanda 2010 yılında da Atlanta Hawks ile yaz kampına katılıp sonrasında Miami Heat ile 10 günlük sözleşme imzalamıştı. D-League tecrübesinden sonra Fransız Elan Chalon'a gelen Aminu ligde ilk sezonunda 8.3 sayı ve 4.8 rebound ortalamalarıyla oynarken, geçtiğimiz sezon da ligde 11.7 sayı ve 6.8 rebound, EuroChallenge Cup'ta da Beşiktaş ile final oynarken 12.5 sayı ve 6.5 rebound ile mücadele etti.

Atletik özellikleri ile dikkat çeken Alade Aminu, Pick & Roll oyunlarındaki, boyalı alan oyunlarındaki ve boyalı alandaki bitirişlerdeki başarısıyla biliniyor.
Alade Aminu, Pınar Karşıyaka'da. Alade Aminu, Pınar Karşıyaka'da. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.