Advertisement

Kaf Kaf'tan 'Tarihi' Kadro

Anadolu Efes’ten ayrılan Ufuk Sarıca’yı antrenörlüğe getirip, şu ana kadar yaptığı 8 transferle takımı sil baştan yenileyen Pınar Karşıyaka, önümüzdeki sezon şube tarihinin en pahalı kadrosuyla mücadele edecek..

Geçmiş sezonlarda hep nispeten kısıtlı bütçeyle transfer yapmasına rağmen iyi ABD’li tercihleri ve seyircisinin müthiş desteğiyle devlere kök söktüren Kaf-Kaf, bu sezon için transferde şu ana kadar 3 milyon 500 bin TL harcadı. Bir yabancı pivot daha alacak olan İzmir ekibinin sadece oyuncu bütçesi, vergilerle birlikte 4 milyon 800 bin TL’yi aşacak.

Sponsor firma Pınar’dan 4 milyon 500 bin TL geleceğinin onaylamasının ardından transfer harekatına girişen Karşıyaka, Antrenör Ufuk Sarıca’yla ilk yıl için 300 bin TL’ye el sıkıştı. Galatasaraylı Evren’le 600 bin TL, Aliağa Petkim’den Ümit Sonkol’la ise 500 bin TL’ye anlaşan yeşil kırmızılı ekip, bir diğer Galatasaraylı Caner Topaloğlu için ise 400 bin TL ödedi. Erdemir’den gelen oyun kurucu Soner Şentürk ve Antalya BŞB’nin pivotu Bora Hun Paçun’un ise 250’şer bin TL alacağı belirtildi. Böylece teknik kadro ve yerli oyuncu operasyonunun maliyeti 2 milyon 300 bin TL’yi buldu.

Geçen sezon Chatman’a 400, Stanojevic’e 300 bin dolar ödediği için eleştirilen Pınar Karşıyaka, Şube Başkanı Mutlu Altuğ’un, “Yetenekli, çaylak ABD’lilere yöneleceğiz” sözlerine rağmen tercihini tecrübeli ve maliyetli oyunculardan yana kullandı. Dört numara Thomas’la 250 bin, oyun kurucu Dixon’la 225 bin, forvet Diebler’la 150 bin dolara anlaşma sağlandı. Yabancı pivot için 300 bin doları gözden çıkaran Pınar Karşıyaka’nın yabancı kadrosu, menajerlik ücretleriyle birlikte 1 milyon dolara mal olacak.


Ulaş Sağ / DHA
Kaf Kaf'tan 'Tarihi' Kadro Kaf Kaf'tan 'Tarihi' Kadro Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.