Advertisement

Hacettepe Üniversitesi, Transferi Bitirdi.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Hacettepe Üniversitesi, yaptığı 3 transfer ile yeni sezon öncesi kadrosunu şekillendirdi. Başkent ekibi, ABD'li skorer guard Cameron Bennerman ve ABD'li power forvet Michael Glover ile birlikte, genç oyuncu Muhammed Mustafa Baygül'ü de gelecek sezon için renklerine bağladı..

North Carolina mezunu Cameron Bennerman, 28 yaşında ve 1.93 boyunda. Geçtiğimiz sezon herhangi bir takımda yer almayan ABD'li oyuncu, 2010-2011 sezonunu Polonya ekibi Energa Czarni Słupsk'ta tamamlamıştı. Skorer oyuncu, profesyonel kariyerine de 2006 yılında İtalyan ekibi Casale Monferrato'da başlamıştı. Ardından İspanyol ekipleri; Lucentum Alicante, Ciudad de Huelva ve Autocid Ford Burgos formaları giyen Bennerman, 2008-2009 sezonunu da D-League takımlarından Anaheim Arsenal'de noktalamıştı. 2009-2010 sezonunda İtalyan ekibi Immobiliare Spiga Rimini forması giyen Bennerman, ertesi sezon ise Polonya Ligi takımlarından Energa Czarni Słupsk forması giydi. 2010-2011 sezonunda Polonya Ligi'nde 21 maça çıkan skorer guard, bu maçlarda ortalama 29.7 dakika sahada kalarak; 14.5 sayı, 3 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları yakalamıştı..

Iona mezunu çaylak oyuncu Michael Glover ise 25 yaşında ve 2.00 boyunda. Geçtiğimiz sezon Iona forması ile NCAA'de 33 maça çıkan ABD'li power forvet, bu maçlarda ortalama 33.6 dakika sahada kalarak; 18.3 sayı, 9 ribaund, 1 asist ve 1.2 blok ortalamaları ile mücadele etmişti. Iona'da çok fazla bireysel oynadığı için eleştiriler alan Glover, Beko Basketbol Ligi'nde ilk profesyonel deneyimini yaşayacak. Dış şutu olmayan Glover, potaya yakın pozisyonlarda atletizmi ve çabukluğu ile sonuca rahat şekilde gidebilen bir oyuncu..

Başkent ekibinin bir diğer transferi ise Ankaralı bir oyuncu. Geçtiğimiz sezonu TB2L ekiplerinden Darüşşafaka'da tamamlayan genç skorer guard Muhammed Mustafa Baygül, 20 yaşında ve 1.91 boyunda. Ankara - Çankaya doğumlu olan genç oyuncu, basketbola da Şekerspor'da başlamıştı. Işıkspor'da forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer olan genç milli oyuncu, ardından Darüşşafaka takımına kiralık olarak gönderilmişti. Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka forması ile TB2L'de 25 maçta görev yapan Baygül, bu maçlarda ortalama 19.4 dakika sahada kalarak; 9.7 sayı, 3.2 ribaund ve 0.9 asist ortalaması yakalamıştı. Genç skorer, üç sayılık atışlarda da %40.5 gibi önemli bir isabet yüzdesi ile sezonu noktalamıştı..

Bu hamlelerle birlikte artık transferi noktalayan Hacettepe Üniversitesi'nin yeni sezon öncesi mevcut rotasyonu ise; Courtney Eldridge, Onur Altınmakas, Ulaş Peker, Cameron Bennerman, Polat Kaya, Muhammed Mustafa Baygül, Ogün Sevinç, Özgür Adıgüzel, Michael Glover, Önder Külçebaş, Hüseyin Beşok ve Ali Işık şeklinde oluştu..
Hacettepe Üniversitesi, Transferi Bitirdi. Hacettepe Üniversitesi, Transferi Bitirdi. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 14:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.