Advertisement

Olin Edirne'nin Yeni Guardı Protić

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne, yeni sezon öncesi ikinci yabancı oyuncu transferini de gerçekleştirdi ve Sırp oyun kurucu Nemanja Protić ile 1 yıllık anlaşma sağladı. 26 yaşındaki ve 1.82 boyundaki oyuncu, en son Rus ekibi BC Nizhny Novgorod forması giyiyordu..

Profesyonel kariyerine 2005 yılında Sırp ekibi KK Borac Čačak takımında başlayan Protić, bu takımda bir sezon forma giydikten sonra 2006-2010 yılları arasında FMP Zeleznik'te görev yaptı. 2010-2011 sezonuna Alman ekibi EWE Oldenburg'da başladıktan sonra sezonu Rus ekibi BC Khimky'de tamamlayan Sırp oyun kurucu, geçtiğimiz sezon ise BC Nizhny Novgorod takımında forma giymişti. BC Nizhny forması ile Rusya Ligi'nde ve VTB Ligi'nde 18'er maçta forma giyen Protić, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 12 maçta forma giymişti..

Rusya Ligi'nde forma giydiği maçlarda ortalama 18.1 dakika sahada kalan Nemanja Protić, bu maçlarda; 6.8 sayı, 1.4 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları yakalarken, VTB Ligi'nde görev yaptığı maçlarda ortalama 21.2 dakika sahada kalarak; 7.9 sayı, 1.6 ribaund ve 3.2 asist ortalamaları yakalamıştı. FIBA EuroChallenge Cup'ta ise ortalama 26 dakika sahada kalarak; 10.9 sayı, 2.2 ribaund ve 1.6 asist ortalaması yakalayan Protić, temsilcimiz Beşiktaş Milangaz'a karşı da iki maçta forma giymişti. Rusya'da oynanan ve temsilcimizin 64-75'lik skorla kazandığı ilk maçta 16 dakika forma giyen Sırp oyuncu, 2 sayı ve 1 ribaund istatistiği ile maçı tamamlarken, İstanbul'da oynanan ve Beşiktaş'ın 82-80 kazandığı ikinci maçta ise oyuna ilk beşte başlamış, 31 dakika sahada kaldığı bu karşılaşmayı; 14 sayı, 4 ribaund ve 3 asist istatistikleri ile tamamlamıştı..

Transfer çalışmalarını sürdüren Olin Edirne, daha önce deneyimli power forvet İsmail Çevik ve genç Çek skorer guard David Jelinek ile anlaşma sağlamıştı..
Olin Edirne'nin Yeni Guardı Protić Olin Edirne'nin Yeni Guardı Protić Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.