Advertisement

Trabzonspor, Kelati'de Sona Doğru

Transfer çalışmalarına oldukça geç başlamasına rağmen oldukça önemli hamleler yapan Trabzonspor, kadrosuna ses getirecek bir takviye daha gerçekleştirdi ve ABD asıllı Polonyalı forvet Thomas Kelati ile anlaşma sağladı. Djordje Matic'in verdiği bilgiye göre Bordo-Mavililer, geçtiğimiz sezonu Valencia Basket'te tamamlayan tecrübeli oyuncu ile sözleşme imzalayacak..

Eritre vatandaşlığı da bulunan 31 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Washington State mezunu Polonyalı milli oyuncu, profesyonel kariyerine 2005 yılında Belçika ekibi Dexia Mons-Hainaut'ta başlamıştı. Ardından Polonya ekibi Turow Zgorzelec'te iki sezon forma giyen deneyimli forvet, 2008-2009 sezonunda Unicaja Malaga, 2009-2010 sezonunda ise Valencia Basket formaları giydikten sonra iki sezon Rus ekibi BC Khimki'nin kadrosunda yer aldı. Geçtiğimiz sezon yeniden İspanya'ya ve eski takımı Valencia'ya dönen Thomas Matt "Choo" Kail Kelati, ACB'de 29, ULEB Euro Cup'ta ise 13 maçta görev yapmıştı.

ACB'de oynadığı maçlarda ortalama 26.7 dakika sahada kalan Kelati, sezonu da; 10.6 sayı, 2.8 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla noktalarken, 65/161 (%40) ile üçlük isabeti sağlamıştı. ULEB Euro Cup'ta ise ortalama 27 dakika sahada kalan deneyimli forvet, bu kupada ise; 9.8 sayı, 2.2 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları yakalamıştı.

Trabzonspor, dış transferde; Kaya Peker, Can Korkmaz, Eren Beyaz, Alper Özcan, Kirk Penney, Tutku Açık ve Jack Cooley ile anlaşma sağlamıştı. Erdem Türetken, Önder Külçebaş, Yunus Akçay, Khalid El-Amin ve Jurica Zuza'nın sözleşmesi ise halen devam ediyor.
Trabzonspor, Kelati'de Sona Doğru Trabzonspor, Kelati'de Sona Doğru Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.