Advertisement

Polonya'nın EuroBasket 2013 Kadrosu Açıklandı

4-22 Eylül tarihleri arasında Slovenya'da düzenlenecek olan 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'nda mücadele edecek olan Polonya milli takımının 12 kişilik şampiyona kadrosunu açıkladı..

Polonya, EuroBasket eleme grubunda E Grubu’nda yer almıştı. Finlandiya, Belçika, İsviçre ve Arnavutluk’un bulunduğu grupta 6 galibiyetle E Grubu’nu ilk sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonası vizesi alan Polonya, Slovenya’da düzenlenecek şampiyonada da; İspanya, Hırvatistan, Slovenya, Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. 

Celje kentindeki Zlatorog Arena'da oynanacak C Grubu maçlarında Polonya; 4 Eylül'de Gürcistan, 5 Eylül'de Çek Cumhuriyeti, 7 Eylül'de Hırvatistan, 8 Eylül'de İspanya ve 9 Eylül'de Slovenya ile karşı karşıya gelecek.

Almanya Milli Takımı'nda uzun yıllar görev yapan 56 yaşındaki tecrübeli antrenör Dirk Bauermann’ın çalıştırdığı Polonya’nın en önemli oyuncusu Maciej Lampe. 28 yaşındaki tecrübeli forvet, Phoenix Suns’ta forma giyen başarılı uzun Marcin Gortat’ın yokluğunda takımın bir numaralı hücum silahı olarak ön plana çıkıyor. 2.11 boyundaki Lampe, Caja Laboral’de üst üste iki sezon gösterdiği başarılı performans sonrasında yaz döneminde Avrupa’nın güçlü ekiplerinden Regal Barcelona ile sözleşme imzaladı. 

Lampe’nin pivot pozisyonunda süre aldığı dakikalarda tecrübeli antrenör Bauermann’ın ribaund ve skor konusunda en güvendiği isim olarak sivrilen Michal Ignerski, hem sezon içerisinde hem de hazırlık karşılaşmalarında gösterdiği başarılı performansla göz doldurdu. Ülkemizde Beşiktaş forması altında da izlediğimiz 33 yaşındaki tecrübeli forvet, skor üretiminin yanı sıra ribaundlara verdiği katkı ve savunmaya getirdiği direnç ile de Polonya pota altına önemli bir güç veriyor. 

Dirk Bauermann’ın ekibinin saha içindeki iki kilit ismi kuşkusuz Lukasz Koszarek ile Thomas Kelati olacak. 29 yaşındaki Koszarek, Polonya’da tempo kazanılması gerektiği zamanlarda ön plana çıkarak oyunu domine ederek rakip oyun kuruculara zor anlar yaşatıyor.  Valencia’da başarılı bir sezonu geride bırakan Washington doğumlu Thomas Kelati ise oyun bilgisi, sakinliği ve tecrübesiyle gerektiği zamanlarda sorumluluk alarak Polonya’ya önemli katkılar sağlıyor. Kadrosunda çok tecrübeli oyuncuları barındıran Polonya’nın 1993 doğumlu ve 2.15 boyundaki pivotu Przemyslaw Karnowski da hazırlık karşılaşmasındaki görüntüsüyle takıma kısa vadede katkı yapabileceğinin sinyallerini veriyor.


56 yaşındaki tecrübeli coach Dick Bauermann'in belirlediği 12 kişilik Polonya milli takımı kadrosu, şu isimlerden oluşuyor:

Lukasz Koszarek  (1.87 - Guard - 1984)  Stelmet Zielona
Krzysztof Szubarga  (1.83 - Guard - 1984)  Anwil Wloclawek 
Michal Chylinski  (1.96 - Guard - 1986)  PGE Turow
Przemyslaw Zamojski  (1.93 - Guard - 1986)  Stelmet Zielona
Mateusz Ponitka  (1.96 - Guard - 1993)  BC Oostende
Thomas Kelati  (1.96 - Forvet - 1982)  Valencia Basket
Adam Waczyński  (1.99 - Forvet - 1991)  Trefl Sopot
Michal Ignerski  (2.07 - Power Forvet - 1980)  Dinamo Sassari
Maciej Lampe (2.11 - Power Forvet - 1985)  FC Barcelona
Adam Hrycaniuk  (2.08 - Pivot - 1984)  Valencia Basket
Przemyslaw Karnowski   (2.16 - Pivot - 1993)  Gonzaga
Marcin Gortat  (2.11 - Pivot - 1984)  Phoenix Suns


Takım tanıtımı: Tbf
Polonya'nın EuroBasket 2013 Kadrosu Açıklandı Polonya'nın EuroBasket 2013 Kadrosu Açıklandı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.