Advertisement

Torin Jamal Francis resmen Olin Edirne'de !!


Olin Edirne, geçtiğimiz sezon Aliağa Petkim forması giyen ABD’li pivot Torin Jamal Francis’le 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi ; ABD’li pivotumuz Torin Jamal Francis bugün Edirne’ye  gelerek takımla birlikte çalıştı ve ana sponsorumuz Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş’de genel müdür sayın M.Edip Ağaoğulları’nında katılımıyla kendisini 1 yıllık Olin Edirneli yapan resmi sözleşmeyi imzaladı.

Kulübün Onursal Başkanı Edip Ağaoğlu, Olin Edirne Yağ Sanayi idari binasında gerçekleşen imza töreninde şunları söyledi ; “Francis kalitesini ispatlamış ve  yeni hocamızın oyun sistemine uygun bir oyuncu.  Edirne’de umarım başarılarını katlayarak devam ettirir ve takımımıza yararlı olur. Hayırlı olsun” derken, Torin Jamal Francis’te “ Türkiye ligini yakından tanıyorum. Olin Edirne’nin çok iyi bir taraftar topluluğu olduğunu biliyorum. Hep birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

30 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Torin Jamal Francis, Notre Dame Üniversitesi mezunu ve profesyonel basketbol yaşamına İtalyan Ligi takımlarından Orlandina Basket’te başladı. Daha sonra sırasıyla İtalyan Cantu,  Yunanistan liginden AEL 1964, AEK Atina, Panellinios Basket, İsrail liginden Hapoel Jerusalem,  Türkiye liginden Bornova Belediye, ardından Alman liginden Alba Berlin ve Beko Basketbol Ligi takımlarıdan Aliağa Petkim’de oynadı.


Torin Jamal Francis, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Liginde, Aliağa Petkim forması ile 30 maçta, 29, 2 dakika, 11,1 sayı, 9,8 ribaunt ortalamaları ile oynamıştı.
Torin Jamal Francis resmen Olin Edirne'de !! Torin Jamal Francis resmen Olin Edirne'de !! Reviewed by Unknown on 14:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.