Advertisement

A Milli Takım, Polonya İle Karşılaşacak

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesindeki son sınavında 30 Ağustos Cuma günü Polonya ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Erkek Takımımız, 4-22 Eylül tarihleri arasında Slovenya’da düzenlenecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde son sınavını 30 Ağustos Cuma günü verecek. Aynı zamanda Zafer Bayramı gibi özel bir güne denk gelen hazırlık karşılaşmasında Ay – Yıldızlılarımız, Avrupa basketbolunun yükselişte olan takımlarından Polonya’yı konuk edecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak ve seyirciye ücretsiz olacak karşılaşma saat 19:00’da başlayacak ve NTVSpor ekranlarından canlı yayınlanacak. 

16 Temmuz’de toplanarak kamp çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Milli Takımımız, son olarak Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da düzenlenen Spor Toto World Cup 11’de sahne aldı. 3 gün süren organizasyonun ilk gününde Belçika’yı 77-53’le geçen A Milli Erkek Takımımız, ardından Hırvatistan’ı da 29 sayı farkla, 82-52’lik skorla devirdi. Turnuvanın son gününde Sırbistan’la şampiyonluk mücadelesi yapan Ay – Yıldızlılarımız, büyük çekişmeye sahne olan maçta sahadan 72-78 mağlup ayrılarak Spor Toto World Cup 11’i ikinci sırada tamamladı. 

Avrupa Şampiyonası’nda C Grubu’nda mücadele edecek olan Polonya, eleme grubunda E Grubu’nda yer aldı. Finlandiya, Belçika, İsviçre ve Arnavutluk’un bulunduğu grupta 6 galibiyetle E Grubu’nu ilk sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonası vizesi alan Polonya, Slovenya’da düzenlenecek şampiyonada da İspanya, Hırvatistan, Slovenya, Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.  Almanya Milli Takımında uzun yıllar görev yapan 56 yaşındaki tecrübeli antrenör Dirk Bauermann’ın çalıştırdığı Polonya’nın en önemli oyuncusu Maciej Lampe. 28 yaşındaki tecrübeli forvet, Phoenix Suns’ta forma giyen başarılı uzun Marcin Gortat’ın yokluğunda takımın bir numaralı hücum silahı olarak ön plana çıkıyor. 2.11 boyundaki Lampe, Caja Laboral’de üst üste iki sezon gösterdiği başarılı performans sonrasında yaz döneminde Avrupa’nın güçlü ekiplerinden Regal Barcelona ile sözleşme imzaladı. 

Lampe’nin pivot pozisyonunda süre aldığı dakikalarda tecrübeli antrenör Bauermann’ın ribaund ve skor konusunda en güvendiği isim olarak sivrilen Michal Ignerski, hem sezon içerisinde hem de hazırlık karşılaşmalarında gösterdiği başarılı performansla göz doldurdu. Ülkemizde Beşiktaş forması altında da izlediğimiz 33 yaşındaki tecrübeli forvet, skor üretiminin yanı sıra ribaundlara verdiği katkı ve savunmaya getirdiği direnç ile de Polonya pota altına önemli bir güç veriyor. 

Dirk Bauermann’ın ekibinin saha içindeki iki kilit ismi kuşkusuz Lukasz Koszarek ile Thomas Kelati olacak. 29 yaşındaki Koszarek, Polonya’da tempo kazanılması gerektiği zamanlarda ön plana çıkarak oyunu domine ederek rakip oyun kuruculara zor anlar yaşatıyor.  Valencia’da başarılı bir sezonu geride bırakan Washington doğumlu Thomas Kelati ise oyun bilgisi, sakinliği ve tecrübesiyle gerektiği zamanlarda sorumluluk alarak Polonya’ya önemli katkılar sağlıyor. 

Kadrosunda çok tecrübeli oyuncuları barındıran Polonya’nın 1993 doğumlu ve 2.15 boyundaki pivotu Przemyslaw Karnowski da hazırlık karşılaşmasındaki görüntüsüyle takıma kısa vadede katkı yapabileceğinin sinyallerini veriyor.

İçerik: Tbf
A Milli Takım, Polonya İle Karşılaşacak A Milli Takım, Polonya İle Karşılaşacak Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.